Dolar

32,3635

Euro

34,7355

Altın

2.434,17

Bist

10.048,92

Eski Google yöneticisi, gizli askeri dron projesinde

Eski Google CEO'su Eric Schmidt, Amerikan üretimi gizli bir askeri İHA projesinin girişiminin başına getirildi. Kamuoyuna açıklanmayan projenin Schmidt'in hükümet ve askeri liderlerle temaslarda bulunduğu Ukrayna ziyaretlerinden sonra geliştirilmesi dikkat çekti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 10:08:25

Eski Google yöneticisi, gizli askeri dron projesinde

Pentagon'un Google yöneticileriyle koordineli çalıştığı, şirketin daha önce kamuoyuna yansıyan temaslarından da biliniyor.

Schmidt'in İHA'lara olan ilgisi ise, Ukrayna'nın İHA kullanmaya başladığı Ukrayna-Rusya savaşının başlangıcında itibaren derinleşti.

Google'daki görev süresinin ardından Pentagon'da ve savunmayla ilgili diğer düşünce kuruluşlarında danışmanlık görevlerinde bulunan Schmidt, sürekli olarak yapay zekanın ulusal güvenlikteki önemini vurguladı.

Google'ın moonshot laboratuvarının kurucu ortağı Sebastian Thrun'un da projeyle ilişkili olduğu öğrenildi. Ancak projenin ne zaman başladığı, diğer işbirlikçileri ve bir şirketin kurulup kurulmadığına ilişkin ayrıntılar açıklanmadı.

UKRAYNA ASKERİ TEKNOLOJİSİNE DESTEK

Bu projenin yanı sıra Schmidt, D3 startup hızlandırıcısı gibi platformlar aracılığıyla Ukrayna askeri teknolojisine de yatırım yaptı. Bu yeni dron projesi, Schmidt'in ABD'nin askeri sektördeki teknoloji yatırımlarını artırması yönündeki tavsiyeleriyle örtüşüyor.

Çin'in dron pazarındaki hakimiyetine meydan okumayı amaçlayan Pentagon'un 'Çoğaltıcı' programı, Schmidt'in Amerikan üretimi İHA'lardaki rolünü pekiştirecek.

YABANCI TEKNOLOJİ YATIRIMINDA UKRAYNA CAZİBESİ

Öte yandan Ukrayna yabancı teknoloji yatırımlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Alman dron üreticisi Quantum Systems, ülkede bir Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor. Ukrayna'nın askeri teknolojide öne çıkan bir pazar olduğuna işaret ediyor.

Forbes

Haber Ara