Dolar

32,2612

Euro

34,7953

Altın

2.398,83

Bist

10.182,76

Eski ajan Skrıpal'in durumu kötüleşti

Eski Rus istihbarat ajanı Sergei Skripal sağlık durumu kötüye gidince yakından medikal takibe alındı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-18 09:07:35

Eski ajan Skrıpal'in durumu kötüleşti

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Eski Rus Ajan Skripal zehirlenme vakasından tam olarak kurtulamamış olabileceği endişesiyle doktorlar tarafından evinde tedaviye alındı. The Sunday Times'ın bir istihbarat kaynağına dayandırdığı habere göre Skripal'in durumu evinde olduğu sırada kötüleşti.

The Sunday Times adı verilmeyen kaynağın, "Sağlık durumu gittikçe kötüleşti, evinde tedavi ediliyor. Kimsenin ona ne olacağı konusunda ufak bir fikri yok çünkü sinir gazının uzun vadede nelere yol açabileceği hakkında çok az şey biliniyor” ifadelerine yer verdi.

Sergei Skripal ve kızı Yulia geçtiğimiz yıl Mart ayında İngiltere'nin Salisbury semtinde bir alışveriş merkezinin bankında otururken bilinçsiz halde bulunmuşlardı. Sonrasında ikili tedavi edildikleri hastaneden taburcu edildiler.

Zehirlenmelerinin ardından İngiltere Moskova'yı İngiliz uzmanların A234 olarak tanımladıkları sinir gazı ile ajana yapılan saldırıyı yönetmekten sorumlu tuttular. Londra aynı zamanda Rusya uyruklu Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov'u eski Ajan Skripal'i zehirlemekten sorumlu tutarak onların GRU istihbarat ajansı adına çalıştığını iddia etti.

Moskova ise iddiaları reddetti ve birçok defa Londra tarafından sunulan delillerin yetersiz olduğunu ileri sürdü. Petrov ve Boshirov, buna karşılık RT ile yaptıkları bir röportajda eyleme karılştıklaşrı iddiasınıu reddettiler. Salisbury'yi bahar ayında ziyaret ettiklerini ancak tursitik amaçlı yaptıkları bu ziyarette fitness endüstrisinde çalıştıklarını beyan ettiler.

Kaynak: sputniknews.com

 

Haber Ara