Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Esed, Suriye'deki Rus varlığından ‘mutlu!’

Rusya'nın Suriye'de devam eden askeri varlığından duyduğu mutluluğu dile getiren Şam rejimi lideri Esed, 'Bugün Suriye'de uluslararası terörizmle uğraşıyoruz. Rusya güvenlik ve istikrarı sağlamamıza yardım ediyor' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-02 11:58:40

Esed, Suriye'deki Rus varlığından ‘mutlu!’

Suriye rejiminin başı Beşar Esed, Rusya'nın Suriye'de devam eden askeri varlığından duyduğu mutluluğu dile getirerek önemli noktaları sıraladı.

Esed'in açıklamaları, Rus "Zevzda" kanalına yapılan bir röportajda geldi. “Ülkesinin topraklarındaki Rus askeri üslerinin" öneminin "Suriye'de güvenlik ve istikrarın sağlanması ve küresel terörizmle mücadelede yattığını" belirten Şam rejimi lideri Esed, "Bugün Suriye'de uluslararası terörizmle uğraşıyoruz. Rusya ise güvenlik ve istikrarı sağlamamıza yardım ediyor, ancak terörizmin ortadan kaldırılmasının ardından Rusya'nın oynayacağı başka bir rol daha var" dedi.

Moskova'nın uluslararası düzeyde "uluslararası topluluğu ve çeşitli ülkeleri uluslararası hukuku uygulamak için inceleyeceğini" açıklayan Esed, mevcut uluslararası ilişkiler sisteminde güçler arasında bir dengesizlik olduğuna ve Rusya'nın kaybedilen dengeyi yeniden kurması gerektiğine işaret etti.

Suriye'deki Rus askeri varlığıyla "mutluluğunu" teyit eden Esed, "Rus askeri varlığı sadece Suriye'de değil, tüm dünyada büyük ve önemli bir rol oynuyor. Batı, dünyada sorunlar yaratmak için askeri gücünü kullanma şeklindeki saldırgan politikasından vazgeçerse, Rusya'nın da böyle bir politikaya ihtiyacı olmayabilir, ancak bugün dünyanın bahsettiğim dengeye ihtiyacı var" dedi.
Kaynak: Arabi21

Haber Ara