Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ermeni vekilden, “Karabağ'a paralı askerler getirildi” itirafı

Ermenistan Parlamentosu YELQ ana muhalefet bloğu Milletvekili Edmond Marukyan'ın, dünyanın farklı yerlerinden yabancı paralı askerlerin dolaylı olarak Karabağ'a getirildiğini itiraf etmesi, Ermeniler arasında tepkiye yol açtı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-27 13:51:23

Ermeni vekilden, “Karabağ'a paralı askerler getirildi” itirafı

"Dünyanın her yerinden insanlar Karabağ savaşına katılmak için Ermenistan'a geliyor. Başka ülkelerde yaşayan ve savaşan Ermenilerden bahsetmek yerine, çağrıdan kaçan daha fazla Ermeni'yi tartışıyoruz." Bu açıklama Ermenistan Parlamentosu YELQ ana muhalefet bloğu Milletvekili Edmond Marukyan'dan geldi.

ermen-1603782817

Ermeni Milletvekili Edmond Marukyan

Milletvekili Marukyan açıklamasında, dünyanın farklı yerlerinden yabancı paralı askerler dolaylı olarak Karabağ'a getirildiğini ve Ermeni askerlerinin savaştan kaçındığı gerçeğini gizlemediğini söyledi.

Marukyan, Ermeni halkına kötümser olmamalarını tavsiye etti ve topluma olumsuz bilgilerden çok vatansever konuları tartışmaya çağırdı.

Edmond Marukyan'ın açıklaması, Ermeniler arasında tepkilere yol açtı. Sosyal ağlardan yapılan paylaşımlarda Marukyan ciddi şekilde eleştirildi.

Öte yandan Karabağ'a paralı asker getirme sürecinin halen devam etttiği, özellikle Ermeni hükümetinin, yabancı vatandaşları diaspora aracılığıyla savaşmaya çektiği biliniyor. Bu amaçla da özel uçuşların yapıldığı da basına yansımıştı.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan (19), PKK'lıların Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf ettiğini açıklamıştı.

Paralı askerler çoğunlukla Fransa, Kanada, Lübnan, Suriye, İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerden Ermenistan'a getiriliyor. Çatışmada öldürülen yabancı paralı askerlerin üzerinde yabancı pasaportlara da rastlanmıştı.

Haber Ara