Dolar

32,3885

Euro

34,6312

Altın

2.391,29

Bist

10.045,74

Ermeni askeri birliğinin komutanı öldürüldü

Ermenistan medyası, Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda, Ermeni askeri birliğinin komutanı Albay Vahan Asatryan’ın öldürüldüğünü açıkladı. Ermenistan ordusunun, Terter 'deki mezarlığa roketli saldırısı sonucu ise 3 Azerbeycanlı sivil hayatını kaybederken, 3 sivil de ağır yaralandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-15 13:23:30

Ermeni askeri birliğinin komutanı öldürüldü

Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ateşkese rağmen sürüyor. 

Ermenistan medyası, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda, Ermeni askeri birliğinin komutanı Albay Vahan Asatryan'ın öldürüldüğünü açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından dün yayınlanan resmi listeye göre, Dağlık Karabağ'daki çatışmaların başladığı günden, bugüne 555 Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Ancak bölgedeki yabancı kaynaklar gerçek kayıpların Ermenistan'ın açıkladığı rakamdan daha büyük olduğunu öne sürüyorlar.

aedd1-1602756012

ERMENİSTAN, MEZARLIĞA SALDIRDI: 3 SİVİLİ ÖLÜ

Öte yandan Ermenistan ordusunun Terter'deki bir mezarlığa düzenlediği saldırı sonucu 3 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil yaralandı.

Konuya ilişkin açıklamayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptı.

Ermenistan'ın, Terter'deki bir mezarlığı "kasıtlı olarak" hedef aldığını belirten Hacıyev, burada 3 sivilin öldüğünü, 3 sivilin ise yaralandığını kaydetti.

Hacıyev, Ermenistan'ın, insani ateşkesin arkasına gizlenerek terör politikası yürüttüğünü; Azerbaycan'ın ise sivilleri koruma hakkını saklı tuttuğunu ifade etti.

ÇATIŞMALARDA ÖLEN SİVİL SAYISI

Bu arada Azerbaycan Başsavcılığı, sivil nüfus içinde kurban ve yaralı sayılarına ilişkin verileri güncelledi.

Bakanlığa göre çatışmalarda 43 kişi öldü, 218 kişi yaralandı. 1.592 özel ev hasar gördü.

Haber Ara