Dolar

32,2646

Euro

34,7617

Altın

2.410,58

Bist

10.267,09

Donald Trump, Irak’taki ABD askerlerini şaşırttı

Donald Trump Noel vesilesiyle 26 Aralık Çarşamba günü Irak'ta bulunan ABD birliklerini ziyaret etti. Eşi ile birlikte başkan, başkent Bağdat'ın batısındaki El Esad hava üssüne indi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-27 13:55:03

Donald Trump, Irak’taki ABD askerlerini şaşırttı

Timetürk Çeviri

Donald Trump'ın seçilmesinden bu yana neredeyse iki yıldır bir çatışma bölgesine girdiği ilk olay. ABD ordusundaki bazı kişiler bu eksiklikten dolayı onu suçluyorlar. 11 Kasım vesilesiyle, Fransa'daki Birinci Dünya Savaşı'nın askeri mezarlığına yaptığı ziyareti, yağmur nedeniyle özellikle iptal ettikten sonra eleştirilerin hedefi olmuştu.

Aslında bu ziyaretin başka bir amacı daha bulunuyor. ABD Başkanı, Suriye'de bulunan tüm ABD birliklerinin yanı sıra Afganistan'da bulunan 14 bin askerin yarısının çekilme kararından sonra imajını iyileştirmeyi hedefliyor. Savunma Bakanı James Mattis sonunda istifa etti.

Donald Trump, Esad'a dayanarak Suriye'den çekilme kararını savundu. “ Amerika Birleşik Devletleri artık dünyanın jandarması olamaz ve aklımızı kullanmaya başlamanın zamanı geldi “dedi.  Washington'a dönüş yolunda Donald ve Melania Trump, Almanya'nın Ramstein kentindeki ABD üssünü ziyaret etmeyi planlıyor.

Kaynak: Francetv.info

 

 

Haber Ara