Dolar

32,2495

Euro

34,6681

Altın

2.393,77

Bist

10.247,75

Dağlık Karabağ sorunu OSCE PA'da tartışılacak

Dağlık Karabağ çatışmasının Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü Parlamenterler Meclisi (OSCE PA) oturumunda tartışılması bekleniyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-02 16:26:17

Dağlık Karabağ sorunu OSCE PA'da tartışılacak

TIMETURK | ÇEVİRİ

Dağlık Karabağ çatışmasının Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü Parlamenterler Meclisi (OSCE PA) oturumunda tartışılması bekleniyor.

OSCE PA sözcüsü Nat Parry Ermenistan Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılacak olan toplantıda Azerbeycan ve bölgeyi ilgilendiren diğer konularla birlikte tartışılmasının beklendiğini belirtti.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN'DAN PARLAMENTERLER KATILACAK

OSCE Parlamenterler Meclisi'nin 17. Sonbahar toplantısı 3-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözcü Parry, “Dağlık Karabağ çatışması özellikle ajandada yer almıyor ancak biz Dağlık Karabağ gibi sürüncemeli çatışmalar dahil geniş sahadaki konularda verimli ve samimi görüş alışverişlerinin gerçekleşeceğini umuyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan'dan çok sayıda parlamenter olacak. Bu nedenle bu uzun süren çatışmanın çözümünde ortak bir zemin bulma bakış açısıyla medeni ve yapıcı müzakereler bekliyoruz” diye ekledi.

Kırgız Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından ev sahipliği yapılan toplantı “Orta Asya ve ötesinde Güvenlik İlişkilerini Geliştirmek” adlı parlamenterler konferansını, “Orta Asya ve Akdeniz'in Jeopolitiği: Göç, Ticaret ve Çevresel Zorlukları Belirleme” adlı Akdeniz Forumu'nu da içeriyor.

ERMENİSTAN BM GÜVENLİK KONSEYİ KARARLARINI UYGULAMIYOR

İki Güney Kafkasya ülkesi arasındaki çatışma 1988 yılında Ermenistan'ın Azerbaycan'dan toprak istemesi üzerine başladı. Savaşın neticesi olarak 1992 yılında Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan'ın yüzde 20'sini işgal etti. Bunların başında Dağlık Karabağ ve onu çevreleyen yedi ayrı bölge yer alıyor. 1994 yılında ateşkes anlaşmasını barış görüşmeleri takip etti. Ermenistan henüz BM Güvenlik Konseyi'nin dört maddesini uygulamadı. Bu maddeler Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgelerden çekilmesini kapsıyor.

Haber Ara