Dolar

32,7854

Euro

35,0931

Altın

2.459,06

Bist

10.471,32

Çin’in Sincan bölgesinde bir gazeteci ortadan kayboldu

ABD’de ikamet eden ve Çin dışında tanınan bir gazeteci olan Lu Guang, büyük bir şiddet rejimi altında bulunan bu Müslüman eyaletinde, Çin devlet güçleri tarafından tutuklandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-28 13:20:49

Çin’in Sincan bölgesinde bir gazeteci ortadan kayboldu

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Çinli foto muhabiri Lu Guang'un karısı Xu Xiaoli, ABD'den Agence France-Presse'e (AFP) yaptığı açıklamada, bu bölgede tutuklandıktan sonra kocasından haber alınamadığını söyledi.

Çin'in Sincan bölgesinde, son zamanlarda insan hakları örgütleri tarafından kınanmış kamplar bulunuyor. Batı Çin bölgesi Sincan'da, Halk Cumhuriyeti tarafından Uygur azınlıklarına karşı dayatılan şiddet insan hakları örgütleri tarafından çok yakından takip ediliyor.

Fotoğrafçı yurtdışında ödüllendirildi

Bayan Xu, ABD'de ikamet eden ve statüsü fotoğrafçı olan eşinin, Sincan'da turist olarak seyahat ederken devlet güvenliği tarafından tutuklandığını söyledi. Ülkenin doğusundaki Lu Guang'ın memleketi Yongkang polisi tarafından tutukluluğunun doğrulandığını ve Kaşgar Şehri'ne zorla götürüldüğü iddia etti.

2004 yılında World Press Photo ödülü de dahil olmak üzere fotoğrafçı yirmi beş yıllık kariyerinde sayısız ödül aldı. Agence France-Presse tarafından aranılan Yongkang polisi, bu bilgiler hakkında hiçbir şey bilmediklerini söyledi. Sincan bölgesinde bilgi alınabilecek birisine ulaşılamamış ve Keşmir'deki polis, aramanın Fransız haber ajansından geldiğini duyduktan sonra susturulmuştur.

Kaynak: Le Monde AFP

Haber Ara