Dolar

32,3019

Euro

34,9793

Altın

2.446,07

Bist

10.173,42

Cezayir, dünyada mülteci bakımının adil paylaşımını istiyor

Cezayir, yerinden edilen insanların birçoğunun komşu ülkelerde çoğu zaman sosyo-ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-04 15:12:10

Cezayir, dünyada mülteci bakımının adil paylaşımını istiyor

Timetürk Çeviri

Le Monde gazetesinin haberine göre; 1 Ekim pazartesi günü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), mültecilerin endişelerini dile getirmek için çağrıda bulunan Cezayir'i destekledi.

Cezayir diplomasi başkanı AbdelkaderMessahel, Cenevre'de İcra Komitesinden önceev sahibi ülkeler tarafından meşru olarak ifade edilen zorla yerlerinden edilme meselesini, dikkate alarak incelemesini talep etti.

Cezayir Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, mülteciler, çoğu zaman bu ülkelerdeki sosyo-ekonomik gerçekleri hesaba katmadan, gelişmekte olan ülkelere gitmeye devam ettiklerini vurguladı.Cezayir Bakanlığı, mültecilerin kabulü, korunma ya da kalıcı çözümlerin kendi lehlerine uygulanması açısından küresel düzeyde yükün adil ve öngörülebilir bir şekilde paylaşılmasını istedi.

Ayrıca, tüm dünyadaki mülteci sayısındaki istikrarlı yükselişi engellemek için tüm ülkeleri tek tek ve toplu olarak zorunlu yerinden edilmenin temel nedenleriniortadan kaldırmak için hareket etmeye çağırdı.

Eylül ortasında, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Filippo Grandi, BMMYK tarafından dünya çapında belirlenen tahmini 68 milyon mülteci ve yerinden edilmiş insanın% 80 ila % 90'ının yoksul veya gelişmekte olan ülkelerde olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 40 milyon nüfuslu bir ülke olan Cezayir'de, yaklaşık 40 bin Suriyeli mültecinin yanı sıra, bazıları kırk yıldır yerleşmiş olan Batı Sahra'daki on binlerce mülteciyi de barındırdığını hatırlattı.

Kaynak: Le Monde

Haber Ara