Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Çaya tuz ekleyin' tavsiyesine ABD'li büyükelçiden tepki

Londra'daki ABD büyükelçiliği, Amerikalı bir akademisyenin mükemmel bir fincan çay için bir tutam tuz ve bir limon sıkılması gerektiğini öne süren yeni araştırmasını eleştirdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-24 19:45:15

'Çaya tuz ekleyin' tavsiyesine ABD'li büyükelçiden tepki

ABD büyükelçiliği, bir fincan çaya bir tutam tuz eklenmesi yönündeki "çirkin önerinin" "özel ilişkimizin temellerini tehdit ettiğini" söyledi.

Pensilvanya'daki Bryn Mawr Koleji'nde kimya profesörü olan Michelle Francl'ın The Guardian'a yaptığı yorumda yer alan diğer tavsiyeleri ise şöyle:

"Daha az yüzey alanına sahip oldukları için çayı daha sıcak tutmak için kısa, kalın kupalar kullanmak."

"Hem kupanın hem de sütün ısıtılması gerektiği, sütün ancak çay döküldükten sonra eklenmesi gerekiyor."

"Çayda seyrek yapraklar tercih ediliyor ancak çay poşeti kullanan herkesin çayın suda daha fazla hareket etmesini sağlayan daha büyük olanları seçilmesi gerekiyor."

ABD BÜYÜKELÇİSİNDEN TEPKİ

ABD Londra büyükelçiliği ise, X'teki bir paylaşımında tuz eklenmesi önerisine şu tepkiyi gösterdi:

"Böylesine çirkin bir teklif, özel İlişkimizin temellerini tehdit ettiği için kayıtsız kalamayız. Çay, milletlerimizi birleştiren kutsal bir bağ olan dostluğun iksiridir. Bu nedenle Birleşik Krallık'ın iyi insanlarına, Britanya'nın ulusal içeceğine tuz ekleme gibi düşünülemez bir fikrin ABD'nin resmi politikası olmadığını ve asla olmayacağını garanti etmek istiyoruz. Gelin, güçlü dayanışmamızla birleşelim ve çay konusunda tek vücut olduğumuzu tüm dünyaya gösterelim. ABD büyükelçiliği çayı doğru şekilde mikrodalgada pişirmeye devam edecek."

Kabine Ofisi ise ABD büyükelçiliğinin açıklamasına "tüm kalbiyle katılmaması gerektiğini" belirterek tartışmaya katıldı.

Açıklamada, "Çay ancak çaydanlık kullanılarak yapılabilir" denildi.

Kaynak: Skynews

Haber Ara