Dolar

32,3802

Euro

34,7694

Altın

2.396,57

Bist

10.208,65

Carrefour: Artık çok pahalı, satmayacağız

Reuters'in haberine göre, Fransız süpermarketi Carrefour, müşterilerine gazlı soda içecekleri Pepsi, 7up ve Lay's marka cips gibi PepsiCo ürünlerini artık çok pahalı hale geldikleri için satmayacağını duyurdu.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-04 21:48:52

Carrefour: Artık çok pahalı, satmayacağız

Habere göre Fransa'nın en büyük ikinci zincir marketinin sözcüsü, PepsiCo ürünlerinin sergilendiği raflara "Kabul edilemez fiyat artışları nedeniyle bu markayı artık satmıyoruz" yazan bir not koyacağını doğruladı.

carrefour

Haberde, hali hazırda Carrefour raflarında henüz mevcut olan PepsiCo ürünlerinin geri çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil.
Ekim ayında PepsiCo, istikrarlı talep nedeniyle yeni yılda "mütevazı" fiyat artışları konusunda uyardı.

ABD merkezli atıştırmalık ve içecek markası, art arda yedi çeyrek boyunca fiyatlarını artırdı ve geçen yılın Temmuz-Eylül döneminde fiyatları çift haneli rakamlara yükseltti.

Şirket ayrıca amacının "tüketici açısından kolaylık ve porsiyon kontrolü talebini karşılamak" olduğunu iddia ederek bazı ürünlerinin paket boyutlarını da azalttı.

Geçtiğimiz yıl, yüksek tüketici enflasyonunun ortasında, birçok AB ülkesindeki market perakendecileri fiyatlar konusunda küresel gıda devlerine meydan okudu.

Carrefour, eylül ayında boyutları küçülen ancak maliyeti daha yüksek olan ürünlere uyarı yapıştırarak bir "küçültme" kampanyası başlattı.

Fransa'da gıda üreticileri ve perakendeciler arasında müzakereler sürüyor; son dönemde hammadde ve enerji fiyatlarının düştüğünü söyleyen perakendeciler fiyat indirimi talep ediyor. Gıda sektörü temsilcileri, üretim maliyetlerinin yüksek kaldığını ve üreticilerin ciddi enflasyon şoklarını kabullendiğini öne sürüyor.

Haber Ara