Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Buda'nın reenkarnasyonu' Buda Çocuğu tutuklandı

Nepal'de destekçileri tarafından 'Buda'nın reenkarnasyonu' olduğuna inanılan tartışmalı Budist lider, küçük bir kıza tecavüz suçlamasıyla tutuklandı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 17:57:35

'Buda'nın reenkarnasyonu' Buda Çocuğu tutuklandı

Polis tarafından yapılan açıklamada, yerel medyada yaygın olarak 'Buda Çocuğu' olarak anılan Ram Bahadur Bomjan'ın önceki akşam "küçük bir kız çocuğuna tecavüz suçlamasından dolayı aranırken yakalandığını" bildirdi.

TUTUKLANDI

Açıklamaya göre, başkent Katmandu'nun güneyindeki Bara semtinde rahibe olarak yaşayan "reşit olmayan bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması" nedeniyle Bomjan hakkında 2020 yılında tutuklama emri çıkarıldı.

Açıklamada, ihbar üzerine harekete geçen polisin, 34 yaşındaki şüpheliyi Katmandu'nun eteklerine kadar takip ettiğini ve "kaçmaya çalışırken onu tutukladığını" ifade ettiği belirtildi.

GDee3oEXYAEkW-X

Tecavüz zanlısının evinde yapılan aramada bulunan onlarca cep telefonu, beş dizüstü bilgisayar ve tablet ile 200.000 dolardan fazla Nepal ve yabancı paralara el konulduğu belirtildi.

2_334

20 yıl önce tanınmaya başlanan Bamjan'ın şöhreti, 2005 yılında 15 yaşındayken 10 ay boyunca dua etmek için ormana çekildikten sonra (Buda gibi) takipçilerinin onun hayatını yiyecek, uyku ve su olmadan sürdürdüğüne inanmaya başlamasından sonra yayıldı.

1_372

İddialar, bazılarının onun yaklaşık 2500 yıl önce Nepal'de doğan ve daha sonra "aydınlanmış kişi" anlamına gelen Buda adlı Siddhartha Gautama'nın reenkarnasyonu olarak yüceltmesine yol açtı.

"BUDA ÇOCUĞU"

Bomjan'ın “Buda Çocuğu” lakabı, ülkenin dört bir yanından ve komşu ülke Hindistan'dan binlerce kişinin ormandayken onu görmek için seyahat etmesinden sonra daha fazla şöhret kazandı.

buda-

Bomjan, yaklaşık iki yıl sonra ilk vaazında 3.000 kişilik bir dinleyici kitlesinin dikkatini çekerek vaaz vermeye başladı. O ve destekçileri daha sonra Nepal çevresinde Bamjan'ın öğretilerine adanmış topluluk kurdular.

ObiUfiYe

Ancak son yıllarda Bomjan istismar iddialarıyla karşı karşıya kaldı. 2019 yılında topluluktan dört takipçisinin kaybolmasının ardından açılan soruşturma sırasında polis baskını düzenlendi.

EJTcNtUUEAg9GyZ

Polis, "Bomjan'ın topluluğundan çeşitli zamanlarda kaybolan takipçiler hakkında daha fazla soruşturma ve arama yapıldığını" söyledi.

Cinsel istismar soruşturması, 2018 yılında kendisini küçük yaşta bir kızın tecavüz suçlamasıyla başlatıldı.

Bomjan'ın topluluğunu yöneten kuruluş Bodhi Shrawan Dharma Sangha'nın yetkilileri bir basın toplantısında tecavüz iddialarını yalanlayarak bunların "tamamen uydurma" olduğunu söyledi.

CNN

Haber Ara