Dolar

32,3052

Euro

34,8125

Altın

2.408,77

Bist

10.226,37

Bir ülke daha Kudüs'te büyükelçilik açacak

Üç ülke Salı günü yaptığı açıklamada, Honduras'ın İsrail ile müzakerelere başlayacağını ve ABD ile Kudüs'te bir büyükelçilik açma görüşmelerinde bulunacağını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-02 12:52:12

Bir ülke daha Kudüs'te büyükelçilik açacak

Timetürk Çeviri

Duyuru, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını söylemesinin üzerinden bir yıldan biraz fazla bir zamanın geçmesinden sonra geldi.

Donald Trump'ın uluslararası toplumdan güçlü eleştiriler uyandıran girişimi, daha sonra önemli bir Amerikan yardımı alan iki Orta Amerika ülkesi olan Guatemala ve Honduras tarafından desteklendi.

Donald Trump'ın açıklamasının ardından Guatemala, elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını ilan etmişti.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, salı günü Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun açılış töreninin açılış töreninde bir araya geldi.

Bu toplantı ayrıca, siyasi ilişkileri güçlendirmeyi ve Honduras'taki kalkınma işbirliğini koordine etmeyi amaçlıyor.

Juan Orlando Hernandez gazetecilere, bu üçlü görüşmelerin önemli bir siyasi ittifak olduğunu söyledi. Donald Trump, Amerika'da sığınma talep etmek amacıyla Orta Amerika'dan ayrılan göçmenler nedeniyle Honduras'a, ABD'nin mali yardımını askıya alma tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak: Jean Terzian, Reuters

Haber Ara