Dolar

32,4149

Euro

34,7881

Altın

2.399,68

Bist

10.208,65

Bir çalışma: Uyku saatlerini kısıtlama öfkeyi artıyor

Yapılan bir çalışmada, iyi uyuyan bireyler, deneyden iki gün sonra gürültüye uyum sağladıklarını ve çok az öfkelendilerini bildirdi. Aksine, yeterince uyuyamayan bireyler ise verdikleri yanıtlarında daha öfkeli davranışlar sergilediklerini söylediler.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 13:27:14

Bir çalışma: Uyku saatlerini kısıtlama öfkeyi artıyor

Bu günlerde kızgın mısınız? Son zamanlarda yapılan bir araştırma, öfkeli birinin sadece iyi bir gece uykusuna ihtiyaç duyabileceğini öne sürüyor.

Yapılan bir çalışmada, iyi uyuyan bireyler, deneyden iki gün sonra gürültüye uyum sağladıklarını ve çok az öfkelendilerini bildirdi.

Aksine, yeterince uyuyamayan bireyler ise verdikleri yanıtlarında daha öfkeli davranışlar sergilediklerini söylediler.

Bu da uykusuzluğun sinir bozucu koşullarda duygusal başa çıkmayı baltaladığını gösteriyor.

Yapılan deneylerin çoğunda, öfke ile ilgili problemlerin ana sorununun uykusuzluk olduğu görüldü.

İlgili bir araştırma, katılımcıların rekabetçi, çevrimiçi bir oyuna katıldıktan sonra kızgın hissettiklerini bildirdikleri benzer bir sonuç buldu.

Kişisel ve sosyal psikoloji alanında doktora yapan ve aynı zamanda Lowa Eyalet Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Zlatan Krizan, "Bu sonuçlar önemlidir, çünkü uyku kısıtlamasının zamanla öfke ve hayal kırıklığını artırdığına dair güçlü kanıtlar sağlıyorlar" dedi.

Pof. Krizan, "Dahası, genç yetişkinler daha az uyudukları günler boyunca öğleden sonra daha fazla öfke bildirmeleri, bu tür etkilerin günlük yaşam üzerindeki bir yansımasına işaret ediyor" dedi.

Çalışma yazarları, sonuçların öfke gibi belirli duygusal tepkileri ve uyku bozukluğu bağlamındaki düzenliliklerini dikkate almanın önemini doğruladığını belirtti.

Kaynak: Shafaqna

Haber Ara