Dolar

32,3627

Euro

34,6627

Altın

2.388,97

Bist

10.189,76

Bill Gates’e göre 2020'nin 5 favori kitabı

Bill Gates, 2020'nin 'genel olarak kötü bir yıl' olduğunu kabul ediyor. Ancak okuduğu bu kitaplar onu biraz rahatlattı. Bugün, Microsoft kurucu ortağı, yeni tatil sezonunda okunacak en iyi beş kitaptan oluşan yıllık listesini yayınladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-31 12:01:03

Bill Gates’e göre 2020'nin 5 favori kitabı

Amerikalı yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamı, Microsoft'un kurucu ortaklarından Bill Gates, 2020'nin "genel olarak kötü bir yıl" olduğunu kabul ediyor. Ancak okuduğu bu kitaplar onu biraz rahatlattı. Bugün, Bill Gates, bu yıl tatil sezonunda okunacak en iyi beş kitaptan oluşan yıllık listesini yayınladı. Bu yılki listede bir tarih kitabı, bir sosyal adalet metni ve kistik fibrozla savaşmak için tıbbi yeniliklerin bir açıklaması yer alıyor.

Bill Gates, "Umarım yılı yüksek notlarla geçirmenize yardımcı olacak bir şey bulursunuz" diye yazdı. Daha fazla uzatmadan, işte girişimcinin kitap seçimi:

"Adaletin Rengi: Birleşik Devletler'de Kitlesel Hapsetme ve Yeni Irk Ayrımı", Michelle Alexander

bilinmeyen

Bu yıl birçok beyaz Amerikalı gibi, Bill Gates de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırk ilişkilerinin durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için "Adaletin Rengi"ni okudu.
"Son aylarda, sistemik ırkçılık anlayışımı derinleştirmeye çalıştım. Alexander'ın kitabı, ceza adalet sisteminin renkli toplulukları ve özellikle siyah toplulukları nasıl adaletsizce hedef aldığına açık bir bakış sunuyor." Bill Gates kitabı okuduktan sonra, beyaz olmayan toplulukları kınamak ve desteklemek için daha iyi bir yaklaşımın gerekliliğine ikna olduğunu söyledi. 'Menzil: The Reign of Generalists - Why They Triumph in a World of Specialists', yazan David Epstein

1__#$!@%!#__bilinmeyen

Bill Gates, 2014 atletik performans üzerine yaptığı TED Konuşmasının ardından ProRepublica'da araştırmacı muhabir olan David Epstein'ın çalışmalarını takip etmeye başladığını söyledi. Kitabı, iş dünyasında çeşitli konularda geniş bir bilgi birikimine sahip olmanın önemini vurgulamaktadır. Milyarder Gates, "Bu, Microsoft'un bir yüksek teknoloji şirketi olarak mevcut statüsüne ulaşmasına yardımcı olan bir nitelik," diye ekledi.
"Bu fikirlerin Microsoft'un başarısını kısmen açıklamaya bile yardımcı olduğunu düşünüyorum, çünkü kendi alanlarında çok fazla bilgiye ve işlevler arası becerilere sahip insanları işe aldık. Eğer zaten geride kalmış bir genelciyseniz uzman arkadaşlarınız, bu kitap sizin için ”diye yazdı Microsoft'un kurucusu.

Eric Larson'ın 'Muhteşem ve Kötü: Churchill, Aile ve Blitz Sırasında Meydan Okuma Efsanesi'

2__#$!@%!#__bilinmeyen

Girişimci Billi Gates için, 1940'larda İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere hakkında yazılan bu roman, şimdiki dünyamızı anlamakla hiç bu kadar alakalı olmamıştı. Amerikalı gizem yazarı Erik Larson, 1940 ve 1941'de Naziler üzerlerinden geçerken bomba barınaklarına sığınan İngiliz vatandaşlarının paniğini anlatıyor.

Bill Gates, "Hissettikleri korku ve endişe - Covid-19 ile hissettiğimizden çok daha yoğun olsa da bize tanıdık geliyor" diye yazdı. "Erik Larson, bu korkunç zamanda bu sıradan vatandaşlar için hayatın nasıl olduğu konusunda size net bir fikir veriyor ve krizde onlara yardım eden bazı İngiliz liderlerinin profilini çıkarırken harika bir iş çıkarıyor.” Ben Macintyre'den 'Casus ve Hain'

3__#$!@%!#__bilinmeyen

Bill Gates, "Casus ve Hain"yi , en sevdiği casus ve kurgusal romanların bazılarına eşit olan kurgusal olmayan bir edebiyat çalışması olarak görüyor.
Londra'da The Times gazetesinde muhabir olan Ben Macintyre, gerçek olaylardan esinlenen bu hikayeyi geliştirmek için Birleşik Devletler ve Rusya'daki kaynaklarla röportaj yaptı. Kitabın hikayesi İngilizler için çifte ajan olan bir KGB subayı Oleg Gordievsky ve muhtemelen onu kandıran Amerikalı hain Aldrich Ames'i anlatıyor. 'Tuzdan Nefes: Ölümcül Bir Genetik Hastalık, Bilimde Yeni Bir Dönem ve Tıbbı Değiştiren Hastalar ve Aileler', Bijal Trivedi

4__#$!@%!#__bilinmeyen

"Tuzdan Nefes" kitabı, kistik fibroza karşı tıbbi mücadeleyi ve bilim adamlarının hastalara ve ailelerine yardımcı olmak için nasıl yeni teknolojiler geliştirebildiklerini ayrıntılarıyla anlatıyor. Bill Gates, "Bu hikaye beni çok etkiliyor; çünkü bu kitapta anlatılan yeni tedavilerden yararlanan aileleri tanıyorum" diye yazdı. İkincisi, önümüzdeki yıllarda biyomedikal yenilikler üzerine birçok kitabın yayınlanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Business Insider

Haber Ara