Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa Birliği’nden, Alman Lufthansa Havayolları’na can suyu

Geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında medyada çıkan Alman Lufthansa Havayolları’nın batma söylentilerinin ardından Avrupa Birliği’nden Lufthansa’yı kurtarma paketi geldi. Paketteki 6 milyar Euro’luk yardım onaylandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-25 12:37:06

Avrupa Birliği’nden, Alman Lufthansa Havayolları’na can suyu

Avrupa Komisyonu, dün itibarıyla Alman hükümeti tarafından ülkenin resmi havayolu şirketi olan Lufthansa'yı kurtarmak için gereken 6 milyar Euro'ya onay verdi.

Avrupa Birliği Rekabet Komitesi Sorumlusu Margrethe Vestager, "Bu yüklü miktardaki yardım Lufthansa'ya halihazırda en fazla havayolu sektörünü etkileyen koronavirüs krizi ortamında destekleyecek” dedi.

Şirket hissedarlara başvurmuştu

Kurtarma programı Alman havayolu devinin koronavirüs krizinde batmasını önleyecek ancak şirket, adil rekabeti sağlamak adına Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli iniş kalkış saatlerinden feragat edecek.

Öncesinde ise haberlerde Lufthansa'nın 9 milyar Euro'luk bir kurtarma paketi için olağanüstü bir toplantı ile hissedarlarının desteğini beklediği bildirilmişti.

 Aynı zamanda havayolu ve çalışanları temsil eden sendikası UFO, 2023 sonuna kadar şirketin 500 milyon Euro'dan fazla tasarruf etmesinde uzlaştıkları duyurulmuştu.

Haber Ara