Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Arap dizisinden uyarlanan ilk Türk dizisi

Son yıllarda Arap kamuoyunun Türk dizilerinin hikayelerinden alıntılar yaparak Suriye ve Lübnanlı oyuncuların başrolde oynatıp ortak Arap yapımı dizilere dönüştürmeye alıştığı bir dönemde “Ölene Kadar” dizisi bu durumu tersine çevirdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-13 23:31:02

Arap dizisinden uyarlanan ilk Türk dizisi

Kış sezonunda gösterilmek üzere Türk dizisine dönüştürülen ilk 2023 Arap yapımı oldu.

'Ölene Kadar' dizisinden uyarlanan Türk dizisinin adı 'Senden Önce' olarak seçildi, yapımcılığını ise 'D Medya' üstlendi.

-104-1170x600

Türkiye'de 'Kanal D' kanalında gösterilen dizinin adı 'Senden Önce' olarak belirlendi.

"Senden Önce" ve "Ölene Kadar" dizisinin Türkçe versiyonunun hikayesi

İlk bölümü 13 Şubat 2024'te ekrana gelecek olan yeni Türk dizisi Senden Önce'de olaylar aşk, sadakat ve ihanetin bir arada buluştuğu bir hikaye etrafında dönüyor.

Amacı zengin bir adamı birine aşık edip onunla evlendirmek olan iki arkadaşın hikayesi olan dizide, kocanın karısını onunla aldatmasını sağlar ve ardından şantaj yaparlar.

Ancak arkadaşlarından biri yakışıklı ve zengin bir adamla evlenir. Bu sefer ona aşık olunca evliliğini sürdürmeye karar verir ve arkadaşından ondan uzak durmasını ister; bu da üçlüyü anlaşmazlığa düşürür.

6 aylık evliliğin ardından koca, partnerinin anlayamadığı bazı sorunlar yaşadığını hissederek onun başına gelenleri deşifre etmeye çalışır ancak olaylar daha karmaşık bir seyir izler.

"SENDEN ÖNCE" DİZİSİNİN KADROSU

Çekimleri İstanbul'da devam eden Senden Önce dizisinde iş adamı Hakan karakterini canlandıran Alp Navruz, Sahra karakterini canlandıran Nilperi Şahinkaya ve Hakan'ın başrol oyuncusu Merve karakterini canlandıran Sinem Ünsal yer alıyor.

Dizinin başrolünde yer alacak isimlere karar verilmeden önce İbrahim Çelikkol, Iram Helvacıoğlu ve Melis Sezen gibi isimlerle anlaşmaya varılmıştı ancak anlaşma sağlanamayınca kadro kısa bir süre önce değiştirildi.

Senden Önce dizisinin yönetmenliğini Serdar Gözelekli, yapımcılığını ise Cemal Sinan üstleniyor.

Ölene Kadar dizisinin başarısını Türk ekranına taşımanın mutluluğunu dile getiren Gözekli, ilk yorumunu blogundaki yazısında şunları ifade etti:

“Arap kamuoyunda onur duyduğumuz büyük başarının ardından.. Bugün, 'Ölene Kadar' dizisi, Arap drama tarihinde Türkçe orijinal versiyona dönüştürülen ilk Arap eseri oluyor."

ORİJİNAL VERSİYON "ÖLENE KADAR" DİZİSİNİN HİKAYESİ

"Ölene Kadar", yetimhanede büyüyen iki arkadaş Sahar ve Reem karakterlerinin, olayların iç içe geçtiği aşk ve ihanet hikayeleri etrafında döndüğü bir Arap drama dizisidir. Hikaye, özetle yaşamak için dolandırıcılık, hırsızlık ve erkekleri tuzağa düşürmek şeklinde seyrediyor.

a_3

Dizi, samimi duygulara tutunmaya çalışan ama aynı zamanda kendilerini bir endişe ve bitmek bilmeyen sorunların içinde bulan kahramanların günlük yaşamları üzerinden, tüm çelişkileriyle yaşayan bir toplum tablosu ortaya koyuyor.

Reem ve Sahar'ın dostluğu, Reem'in kurbanlar arasında olması gereken zengin bir adamla evlenmesiyle düşmanlığa dönüşüyor, ancak aşk onu uzaklaştırıyor ve Sahar'la başlattığı oyunu durdurmaya karar veriyor. Böylece arkadaşlıkları nefret ve çatışma ile birlikte düşmanlığa dönüşüyor.

"ÖLENE KADAR" DİZİSİNİN KADROSU

“Ölene Kadar” dizisinde daha önce başarılı ve seçkin roller üstlenmiş bir grup Arap oyuncu yer alıyor:

Reem karakterini oynayan Lübnanlı Daniela Rahma, Sahar karakteri Maggie Abu Ghosn ve Suriyeli Muhammad Al Hadi
Diğer oyunculara gelince: Halid Al-Kiş, Bassem Muğniye, Randa Kadi, Sabah El Cezer, Karol Abbud, Hitam El-Laham, Ali El-Zeyn, Vissam Sabbah ve Badiye Ebu Şakra.

Yönetmenliğini Philip Asmar'ın yaptığı, senaryosunu ise Lübnanlı Nadine Caber'in yazdığı dizi, ilk sezonu 2021 Ramazan ayında, son sezonu ise 2023 yılında olmak üzere 3 sezon sürdü.

Dzinin Arap dünyasında izlenen kanallarına gelince, “Ölene Kadar” dizisi “MBC” kanalında, Shahid platformunda ve ardından Lübnan “MTV” kanalında gösterildi.

Yapımcılara 3 sezonunu Türk yapımcılar tarafından uyarlanarak Türk kamuoyuna gösterilmesini sağlayan film, Arap dünyasının çeşitli ülkelerinde büyük başarı elde etmişti.

Arap Postası

Haber Ara