Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Amerikan güvenlik şirketi: Avrupalı diplomatları yıllarca dinlediler

Amerikalı bir güvenlik firması “Bilgisayar korsanlarının Avrupa Birliği yetkililerinin diplomatik ilişkilerini gizlice dinlemek için yıllar harcadıklarını” öne sürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-20 11:43:03

Amerikan güvenlik şirketi: Avrupalı diplomatları yıllarca dinlediler

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Korsanların Avrupa Birliği diplomatlarına yönelik yıllar süren gizli dinlemelerinin ise ele geçirilmiş yüzlerce belgenin internet üzerinden paylaşımıyla ortaya çıktığı ifade edildi.

Area 1 adlı Kaliforniya merkezli güvenlik firmasının kurucusu Blake Darche birkaç ay önce kasıtlı bir e-postanın yakalanmasının ardından belgelerin ortaya çıktığını belirtti.

Darche 1100 Avrupalı diplomatik bağlantının bulunduğu güvenli olmayan bir servis sağlayıcısına dayanan mesajdaki hukuki ipuçlarını takip ettiklerini söyledi. Ayrıca benzer on binlerce benzeri belgenin de çalındığına inandığını dile getirdi.

Darche belgeleri çalan bilgisayar korsanlarının Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na çalıştığını iddia etti.

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis olayı “aşırı ciddiyetle” ele aldıklarını ancak “sızıntılarla ilgili yorum yapmanın imkansız” olduğunu belirtti. “Bütün iletişim sistemleri zayıftır ve bu nedenle daima bu zorlukla mücadele ediyoruz” diye ekledi.

Çİn'in Avrupa Birliği misyonuna konu hakkında yapılan çağrılara ise dönüş yapılmadığı öne sürüldü.

Kaynak: 9 News

Haber Ara