Dolar

32,3812

Euro

34,7666

Altın

2.410,20

Bist

10.110,66

Amerika'nın en büyük 100 toprak sahibi açıklandı

ABD'nin en büyük 100 toprak sahibi listesinde CNN'in kurucusu, Formula 1'in sahibi ve Çinli bir çevrimiçi oyun kralı yer alıyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-15 23:11:37

Amerika'nın en büyük 100 toprak sahibi açıklandı

Kereste üreticisi Sierra Pacific Industries'in sahibi olan Emmerson ailesi, ABD'deki özel arazi mülkiyetini araştıran ABD merkezli dergi Land Report dergisinin yıllık sıralamasında bu yıl Amerika'nın en büyük arazi sahibi olarak listeye girdi.

Habere göre Emmerson'lar, işleri nedeniyle Kaliforniya, Oregon ve Washington eyaletlerinde 2,4 milyon dönümden (yaklaşık 1 milyon hektar) fazla araziye sahipler.

abd_6

1947'de Curly Emmerson tarafından kurulan Sierra Pacific, bugün Archie 'Red' Emmerson ve oğulları tarafından yönetiliyor. Aile, Seneca Timber Company'den Oregon'da 175.000 dönümlük arazi satın aldığı 2021 yılından bu yana listenin başında yer alıyor.

MEDYA PATRONU VE FORMULA 1'İN SAHİBİ TOPRAK AĞASI

İkinci en büyük arazi sahibi ise Wyoming, New Mexico, Florida ve Colorado'da 2,2 milyon dönüm araziye sahip olan medya patronu John Malone'dur. Malone, varlıkları arasında Formula 1 yarış şampiyonasının da bulunduğu Liberty Media Corporation'ın sahibidir.

İlk üçe giren diğer isim, yaklaşık 2 milyon dönüm araziye sahip olan CNN kurucusu Ted Turner. Bazı uzmanlara göre Turner, kabaca Yellowstone Milli Parkı'na eşdeğer büyüklükte bir holdingin sahibi.

Çok sayıda büyük çiftliğin sahibi olan emlak ve spor kralı Stan Kroenke ise, 1,7 milyon dönümlük alanıyla ülkede dördüncü en büyük arazi sahibi.

Ormancılık şirketi Simpson Investment'ın sahibi olan Reed ailesi, 1,66 milyon dönüm ile listede beşinci sırada yer aldı.

Yıllık sıralamada, ellerinde 1 milyon dönümden fazla arazi bulunan diğer dört arazi sahibi yer alıyor. Bunlar arasında, şirketleri ağaç kesme, gemi inşası ve perakende satış alanlarında faaliyet gösteren Kanadalı Irving ailesi (1,27 milyon dönüm); fast-food zinciri Subway'in kurucuları Buck ailesi (1,24 milyon dönüm); büyükbaş hayvan ve at çiftliği sahibi Singleton ailesi (1,1 milyon dönüm) ve Commonwealth Brands tütün şirketinin kurucusu Brad Kelly (1 milyon dönüm).

JEFF BEZOS VE BİLL GATES LİSTEDE

Listede ayrıca Amazon'un sahibi Jeff Bezos (420.000 dönümle 25. sırada) ve 2020'de Amerika'nın en büyük tarım arazisi sahibi olan Microsoft kurucu ortağı Bill Gates (275.000 dönümle 42. sırada) yer alıyor.

Çevrimiçi oyunlardan servet kazanan Çin vatandaşı Chen Tianqiao, listeye ilk kez katıldı. 198.000 dönümlük Oregon ormanlık alanıyla 82. sırada yer alan Tianqiao, Irving'lerden sonra ABD vatandaşı olmayanlar arasında Amerikan topraklarının en büyük ikinci şahsi mülk sahibi oldu.

3_193

ABD'deki en büyük 100 arazi sahibini kapsayan Arazi Raporu, ilçe vergi kayıtları, mali raporlar ve kurumsal basın bültenlerinin yanı sıra arazi sahipleri veya temsilcileri tarafından yapılan kişisel açıklamalar da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan elde edilen verilere dayanıyor.

Haber Ara