Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Alkolizm tedavisinde Baclofen resmi olarak kabul edildi

23 Ekim'de Ulusal Uyuşturucu Güvenliği Ajansı, alkol bağımlılığının tedavisinde resmi olarak bu ilacın pazarlanmasına izin verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-23 17:48:07

Alkolizm tedavisinde Baclofen resmi olarak kabul edildi

TIMETURK | ÇEVİRİ

23 Ekim'de Ulusal Uyuşturucu Güvenliği Ajansı (ANSM), alkol bağımlılığının tedavisinde resmi olarak bu ilacın pazarlanmasına izin verdi.

İlaç Güvenliği (ANSM) Ulusal Ajansı 23 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, aslında bir kas gevşetici olarak kullanılan Baklofen'in, resmi olarak alkolizmin belirli koşullar altında tedavisi için onayladı.

Ethypharm Laboratuvarları tarafından elde edilen bu pazarlama yetkisinin bir parçası olarak, Baklofen sadece düşük dozda (maksimum 80 mg / gün) ve sadece alkolizme karşı diğer tedavilerin başarısız olması durumunda reçete edilebilinecek.

Baklofen 1975'ten beri bir kas gevşetici olarak kullanılmaktaydı. Ancak Ethypharm Laboratuvarları tarafından kullanımı giderek alkolizm tedavisine doğru yönlendirilmiştir. Bu amaçla 2019 yılına kadar geçerli olmak üzere geçici bir öneriyle alkolizm tedavisinde kullanımına izin verildi.

Geçen Temmuz ayında uzmanlar, Etiyopya laboratuvarının talebi üzerine, dozajı çok yüksek olarak değerlendiren olumsuz bir görüş bildirmişti. Nisan ayında, Baklofenin, alkolizm bağlamında yarar / risk oranını değerlendirmekle görevli uzmanlardan oluşan komisyon, bir başka panelde alkol bağımlılığının tedavisinde ticarileştirilmesine karşı çıktı.

Mart 2017'de, Bacloville ve Alpadir, Fransız hastalar üzerinde bir yıl süren iki çalışmadan sonra, alkol tüketimini azaltmada yüksek dozlarda Baklofenin olumlu bir etkisi olduğunu doğruladı.

Kaynak: Rtl.fr, AFP

 

Haber Ara