Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Afrika kilisesinden LGBT destekçisi Papa'ya tepki

Ugandalı papaz Martin Ssempa, Papa Francis'in Afrika'daki Katolik Kilisesi üzerinde eşcinselliği kabul etmesi için baskı kurduğunu, bunun da kilisede büyük bölünmelere yol açabileceğini söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-01 19:52:34

Afrika kilisesinden LGBT destekçisi Papa'ya tepki

Papa, bu hafta İtalyan La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada, Afrikalıların eşcinselliği kültürel açıdan "kötü" olarak gördüklerini belirterek, konu LGBT olduğunda kıtanın "özel bir durum" olduğunu iddia etti.

Papa, "Genel olarak, İnanç Doktrini Manastırı'nın eşcinsel evliliklere de izin veren 'Fiducia Supplicans' deklarasyonunun ruhuyla yavaş yavaş herkesin güvence altına alınacağına inanıyorum; bu, bölmeyi değil, dahil etmeyi amaçlıyor" dedi.

Papa, geçen ay yayınlanan ve Katolik Kilisesi'nde "geçerli" sayılmayan çiftlerin kutsanmasını mümkün kılan 'Fiducia Supplicans' beyanına herhangi bir ritüelleştirme veya "evlilik izlenimi sunma" olmadan atıfta bulunuyordu.

"PAPA, İNGİLİZ KİLİSESİ GİBİ ÇALIŞIYOR"

Aile yanlısı aktivist, Afrika kültürünü ve inancını korumaya ve geliştirmeye adanmış bir kuruluş olan Straight Nation'ın kurucusu olan Ssempa, Afrika'da olup bitenleri İngiltere Kilisesi'ne benzetti.

papa-lgbt

Ssempa, İngiltere'deki din adamlarının, güya insanların bu sorundan yorulacağı umuduyla, eşcinsel evliliklerin kutsanması konusunda yıllarca "ileri geri giderek" uğraştığını belirterek, "Bence Papa Francis'in yaptığı da bu" dedi.

Afrikalıların papanın "İncil'e aykırı bir şeye izin verme yönündeki her türlü çabasını reddedecekleri" görüşünde ısrar eden papaz Ssempa, "bunu dinden dönme olarak görüyoruz" diye ekledi.

"EŞCİNSELLİK DİNE EMPOZE EDİLİYOR"

Değişmesi gerekenin Afrika kilisesi değil, daha ziyade Papa'nın tutumu olduğunu savunan papaz, kıtadaki kilisenin bölünmeye ve kontrol altına alınmaya çalışıldığını vurgularken, ayrıca eşcinselliği dine empoze etmek suçlamasında bulundu.

Ssempa, Afrika uluslarının "hiçbir şekilde eşcinselleri kutsamayı düşünmeyeceğini, çünkü bu İncil'in, Tanrı'nın sözünün ihlali anlamına gelir" savunmasında bulundu.

Ocak ayı başlarında, Afrika ve Madagaskar Piskoposluk Konferansları Sempozyumu (SECAM), 'Fiducia Supplicans' beyanının kıtada "karışıklığa" yol açacağını ve Afrika topluluklarının kültürel değerleriyle "doğrudan çelişki" oluşturacağını öne sürerek karşılık vermişti.

Bu arada birçok Afrika ülkesi, LGBT faaliyetlerine yönelik hukuki kararlarda ölüm cezası dahil, ömür boyu hapis cezası uygulayabiliyor. Buna eşcinselliğin ağır şekilde suç sayıldığı Uganda da dahil.

Kaynak: RussianToday

Haber Ara