Dolar

32,3872

Euro

34,7796

Altın

2.435,01

Bist

9.991,79

ABD üniversitesi öğrencilerinden Filistin çıkışı!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Filistin puşisi ile paylaştıkları videoda, üniversite yönetimine çeşitli taleplerde bulundu. Öğrenciler, üniversiteyi Filistinlilerin acılarını istismar etmekle suçlayan bir pankart astı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-22 12:12:49

ABD üniversitesi öğrencilerinden Filistin çıkışı!

"Filistin'de Adalet İçin Öğrenciler" adlı gruptan Filistin puşisi giyen 3 öğrenci, üniversite yönetiminden, grubun öğrenci üyelerinden birinin adını ve onunla iletişim bilgilerini sızdıran yetkilinin kimliğinin belirlenmesini ve işine son verilmesini istedi.

2_351

Öğrenciler, ayrıca arkadaşlarının güvenliğini tehlikeye attığı için üniversiteden özür dileme çağrısında bulundu.

Grup yaptığı açıklamada, üniversite kampüsündeki Filistinli öğrencilere kaynak sağlayacak bir Arap kültür merkezi inşa edilmesi çağrısında da bulundu.

Öğrencilerin talepleri arasında, Nakba'nın inkarı da dahil olmak üzere Filistinlilere karşı ırkçılığın tüm zorunlu eğitim programlarına, öğretim üyeleri dahil tüm personele yönelik ırkçılık tehdidiyle ilgili müfredat konulması da var.

attachment-Untitled-design-161

Grup üyeleri, "Çeşitli milletlerden öğrenci kabulüyle övünen Rutgers Üniversitesi, bu dönemde acı çeken Filistinli öğrencilere destek verebilirdi ama bunun yerine seslerimizi ve taleplerimizi bastırmayı seçti" dedi.

SOYKIRIMI TANIMA VE BOYKOT ÇAĞRISI

Konuşmacılar, Kasım 2023'te üniversite yönetimine sundukları önceki beş maddelik taleplerini de yinelediler.

Beş talep şunlardan oluşuyor:

"Üniversite, sömürgeciliği, apartheid'ı ve soykırımı destekleyen İsrail hisse senetlerine, tahvillerine ve şirketlerine yaptığı yatırımlarını geri çekmelidir."

Diğer talepler ise sırasıyla şöyle:

"Üniversite, Tel Aviv Üniversitesi ile olan anlaşmasını ve ortaklığını sona erdirmelidir."

"Görüşlerini ifade etme haklarını kullanan Filistinli öğrenciler korunmalıdır."

"Üniversite rektörü, Filistinlilere yönelik devam eden soykırımı, bunun üniversitedeki Filistin toplumu üzerindeki etkisini kabul eden ve ateşkes çağrısında bulunan bir bildiri yayınlamalıdır."

"Filistin meselesi ve yerleşimci sömürge çalışmaları konusunda uzmanlaşmış ek profesörlerin işe alınması ve Orta Doğu çalışmaları için bir bölüm kurulmalıdır."

Çağrı, Gazze'deki İsrail katliamına karşı ABD'de düzenlenen protestoların tırmandığı bir dönemde gerçekleşti.

İsrail işgalinin 108 gündür Gazze'de dün yağılan açıklamada, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 25.105 Filistinli şehit edilirken 62.681 Filistinli yaralandı.

Arap Postası

 

Haber Ara