Dolar

32,3995

Euro

34,6400

Altın

2.392,78

Bist

10.045,74

ABD ordusunu 100 milyon dolar dolandırdı

ABD ordusundan bir kadın çalışan, 'mücevher, giyim, araç ve gayrimenkul' satın almak için 100 milyon dolar çalmakla suçlandı

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 20:32:43

ABD ordusunu 100 milyon dolar dolandırdı

Yetkililer, kadın çalışanın "askeri üyelere hizmet" sağladığını iddia eden derneği için ordudan para almak amacıyla evraklarda sahtecilik yaptığını iddia etti.

Kadın, daha sonra lüks kişisel alımlar yapmak için kullandığı söylenen 100 milyon dolardan fazla ordu fonunu çaldığı iddiasıyla suçlandı.

GDjp_dgWQAAPBnE

Teksas Batı Bölgesi ABD Başsavcılığı'nın basın açıklamasında, Fort Sam Houston'da sivil finans programı yöneticisi olarak çalışan 57 yaşındaki Janet Yamanaka Mello'nun dolandırıcılık planıyla ilgili 10 suçlamayla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Basın açıklamasına göre mahkeme belgeleri, Mello'nun Çocuk Sağlığı ve Gençlik Yaşam Boyu Gelişimi (CHYLD) organizasyonu için ordudan fon talep eden sahte evrakları "düzenli olarak" sunduğunu iddia ediyor.

ABD Başsavcılığı'na göre Mello, belgelerde CHYLD'nin "askeri üyelere ve ailelerine hizmet sağladığını" ve yetkililer uyarılmadan önce Ordudan 100 milyon doların üzerinde fon elde etmeyi başardığını iddia etti.

Ancak iddianamede "CHYLD'nin herhangi bir hizmet sağlamadığı" ve Mello'nun parayı aldıktan sonra gayrimenkulün yanı sıra mücevher, giyim ve araç gibi "milyonlarca dolar" satın almak için kullandığı ileri sürüldü.

ZkRZxPYL

ABD Başsavcılığı, Mello'nun beş adet posta dolandırıcılığı, dört adet suçtan elde edilen gelirleri kullanarak 10.000 doların üzerinde para aklama ve bir adet de amirlerinden birinin dijital imzasını "birden fazla hesapta tahrif ettiği" iddiasıyla ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ile suçlandığını söyledi.”

Teşkilat ayrıca yaptığı açıklamada, Mello'nun suçlu bulunması halinde orduyu dolandırmaktan "en fazla 20 yıl hapis cezasına" ve elde ettiği dolandırıcılık fonlarını harcamaktan "10 yıla kadar hapis cezasına" çarptırılabileceğini belirtti. Amirinin imzasını tahrif etmekten suçlu bulunması halinde ise, en az iki yıl hapis cezasıyla da karşı karşıya kalabilir.

İddianamede ayrıca Mello'nun sahte fonlarla satın aldığı iddia edilen mülklerin bedelinin iadesi talep edildi.

Kaynak: people.com

Haber Ara