Dolar

32,2481

Euro

34,6743

Altın

2.394,06

Bist

10.247,75

ABD'nin istediği Rus, İtalya'daki ev hapsinden firar etti

ANSA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya'nın Krasnoyarsk Bölgesi valisi Aleksandr Uss'un oğlu Artyom Uss, İtalya'nın Milano kenti yakınlarında tutulduğu ev hapsinden kaçtı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-23 22:59:43

ABD'nin istediği Rus, İtalya'daki ev hapsinden firar etti

Ajans, aynı zamanda askeri polis olarak da görev yapan İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'nin kaçak olduğu iddia edilen kişiyi aradığını da sözlerine ekledi.

ANSA'ya göre, Uss'un bu hafta başlarında evinden kaçmadan önce elektronik kelepçesini kırdığına inanılıyor.

Firar olayı, Milano'daki temyiz mahkemesinin 40 yaşındaki şahsın Amerika'ya iadesini onaylamasından sadece birkaç gün sonra geldi. Uss, geçtiğimiz Ekim ayında Rusya'ya uygulanan yaptırımları delme ve kara para aklama iddialarıyla Milano'nun Malpensa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. New York bölge savcısı daha önce Uss için uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı.

İlk tutuklanmasından bu yana ev hapsinde tutulan Uss, iddiaları yalanladı. Uss'un avukatı, Rus resmi ajansı TASS'a verdiği demeçte iade kararına itiraz edeceklerini söyledi.

ANSA'ya göre firari Uss, ortadan kaybolduğunda mahkemenin kararına itiraz etmeye hazırlanıyordu.

TEKNOLOJİ SATMAK, PETROL KAÇAKÇILIĞI İLE SUÇLANIYOR

ABD makamları, valinin oğlunun Amerikan askeri teknolojisini yaptırım uygulanan Rus kuruluşlarına satmadan önce satın aldığını iddia etti. Aynı şahıs Venezuela'dan Çin ve Rusya'daki müşterilere petrol kaçakçılığı yapmakla da suçlanıyor.

Ekim ayında, bir Rus mahkemesi Uss'un kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Moskova, bu karar dayanarak Uss'un anavatanına iade edilmesini talep etti.

RBC haber sitesi, savunma ekibinin daha önceki iddialarına atıfta bulunarak, suçlamalardan dolayı Uss'un ABD'de toplam 75 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Vali Aleksandr Uss, oğluna yöneltilen suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu iddia etti. Artyom Uss'un avukatları, Washington'un onu Moskova ile potansiyel mahkum takaslarında kullanmak isteyebileceğini de öne sürdüler.

Kaynak: RT

Haber Ara