Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

‘ABD’nin Afganistan ve Irak’taki aptallık yürüyüşü’

Savunma ve strateji sitesi The National Interest'in editörü Jacob Heilbrunn, ‘Joe Biden Afganistan Kabusunu Bitirdi’ başlıklı yazısında ABD ordusunun 11 Eylül 2021’de çekileceğini kaydederek ABD yönetiminin askeri politikalarını eleştirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-16 10:48:02

‘ABD’nin Afganistan ve Irak’taki aptallık yürüyüşü’

Bush yönetiminin Irak'taki savaşa hazırlanmak için süratle Afganistan'dan asker sevkiyatına başladığı dönemi hatırlatan Heilbrunn, ABD'nin asla girmemesi gereken bu savaşın baştan kaybedeceği belli bir savaş olduğunu ifade ederek her şeyin ters gittiğini hatırlattı.

‘Aptallık yürüyüşü'

“Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak'ın 11 Eylül'le hiçbir ilgisi yoktu” diyen Heilbrunn, “Amerikan savaş yıllıklarında, Afganistan ve Irak her zaman bir aptallık yürüyüşü olarak anılacaktır” ifadesini kullandı.

‘Biden sonunda fişi çekti' diye yazan Heilbrunn, ABD'nin arkasında büyük güç çatışmaları bırakarak bölgeyi terk ederken ciddi ölçüde ‘yaralandığını' vurguladı.

Heilbrunn şu ifadeleri kullandı:

“Şimdilik Biden, Amerikan dış politikasında önemli bir sembolik değişim gerçekleştiriyor. Felaket yüklü rejim değişikliği süreci sona erdi. Yabancı topraklardaki maceralar, Biden'ın dikkatini yerel programından uzaklaştırırdı. Aksi takdirde, ‘Sonsuz Savaş' sonsuza kadar devam edemezdi. Hatta buna Amerika'nın yurtiçi ve yurtdışındaki yetenekleri ve özlemleri hakkında yeni bir gerçekçiliğin başlangıcı diyebilirsiniz.”

Haber Ara