Dolar

32,3974

Euro

34,6121

Altın

2.388,63

Bist

10.045,74

ABD'li müzisyenden uyuşturucuya karşı ayaklanma çağrısı

ABD milletvekilleri ülkede uyuşturucu ile mücadelede yeni anti-fentanil mevzuatı için baskı yaparken, müzisyen 'Jelly Roll', Kongre önünde uyuşturucu kullanımıyla ilgili geçmişi hakkında açık konuştu.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-12 19:55:18

ABD'li müzisyenden uyuşturucuya karşı ayaklanma çağrısı

Hayranları tarafından Jelly Roll olarak bilinen Grammy adayı şarkıcı Jason DeFord, dün Amerikalı milletvekillerini fentanil karşıtı yasayı geçirmeleri için çağrıda bulunurken, hayat kurtarmaya yardımcı olmak amacıyla madde bağımlılığıyla ilgili kendi geçmişini hatırlattı.

DeFord, Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi önündeki konuşmasında, kıdemli üye Sen. Tim Scott'ın (R-SC) Fentanilin Ortadan Kaldırılması ve Narkotik Caydırıcılık (FEND) Fentanil Yasası'nın kabulü için baskı yapmaya devam ettiğini ifade etti.

2_338

Açılış konuşmasında DeFord, "Sorunun bir parçasıydım. Şimdi buradayım ve çözümün parçası olmak isteyen bir adam olarak duruyorum. Toplumu çökerttim. İnsanlara zarar verdim. Ben mutfakta hakkında hiçbir şey bilmediğim ilaçlarla kimyagerlik oynayan eğitimsiz bir adamdım, tıpkı bu uyuşturucu satıcılarının şu anda piyasadaki her ilacı fentanil ile karıştırırken yaptıkları gibi... onlar sevdiğimiz insanları öldürüyorlar" dedi.

1_376

39 yaşındaki rapçi ve country şarkıcısı, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele geçmişi hakkında açık sözlü davrandı.

Duruşma sırasında DeFord, "Hepinizle paylaşmak istediğimden daha fazla cenazeye katıldım. Burada oturup ruhumun derinliklerinde, çok sevdiğim insanların tabutlarını taşıdığım için günlerce ağlayabilirim. İyi insanlar, sadece uyuşturucu bağımlıları değil. Amcalar, arkadaşlar, kuzenler, normal insanlar." diye konuştu.

Tasarı, geçtiğimiz Haziran ayında Senato Bankacılık Komitesi tarafından oybirliğiyle kabul edildi, ancak Temsilci Patrick McHenry (R-NC) tarafından hazırlanan mali mevzuatın son versiyonuna kripto para birimi mevzuatının Ulusal Savunma Yetki Yasası'na dahil edilmesi engellendi.

1 YILDA 110 BİN KİŞİ UYUŞTURUCUDAN ÖLDÜ

ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi, fentanil katkılı 10 sahte haptan altısının ölümcül dozda fentanil içerebileceğini tahmin ediyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre 2022 yılında yaklaşık 110.000 kişi aşırı doz uyuşturucudan öldü.

Duruşma sırasında D-OH Başkanı Sen. Sherrod Brown, "Bütün bu rakamların arkasında en trajik hikayeler var. Parçalanan ailelerin ve ebeveynlerin genç evlatlarını liseden mezun olmadan kaybetmelerinin, büyükanne ve büyükbabaların torunlarını büyütmek için çabalamalarının hikayeleri..." dedi.

HAPİSHANELERİ GEZİYOR

Müzisyen DeFord, uyuşturucu ticaretinin kanuni yaptırımlarla ilgili bir sorun olduğuna inansa da uyuşturucu bağımlılığının bir akıl sağlığı sorunu olarak görülmesi gerektiğini söyleyerek, mücadele edenlerin daha iyi bakıma, tedaviye ve kaynaklara erişmesi çağrısında bulundu.

3_189

Daha önce uyuşturucu suçundan hüküm giymiş olan şarkıcı, ifadesinde o tarihten bu yana oy kullanma hakkını kaybettiğini ve sabıka kaydı nedeniyle ev satın almakta zorlandığını söyledi. Artık DeFord, tur sırasında yerel hapishanelerde ve rehabilitasyon tesislerinde yardım gösterileri düzenleyerek uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerini destekliyor.

EŞİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR

DeFord artık ayık olduğunu söylese de, bağımlılık ailesini etkilemeye devam ediyor.

Duruşma sırasında müzisyen, ergenlik çağındaki kızının annesinin bağımlılıkla mücadele ettiğini açıklarken, "Her gün, eşimle birlikte, bugün kızıma annesinin ulusal istatistiklerin bir parçası olduğunu söylemem gereken gün olup olmayacağını merak ediyorum" dedi.

FENTANİL YASASI

Fentanil Yasası, Çin ve Meksika'dan yasa dışı fentanil kaçakçılığını hedef almak amacıyla yaptırımlara ve kara para aklamayı önleme uygulamalarına odaklanıyor.

Temsilciler Meclisi'nde gereken adımların atılmaması nedeniyle tasarının geleceği belirsizliğini korurken ve fentanil halk sağlığını ve hükümet yetkililerini endişelendirmeye devam ediyor.

Tasarı, NDAA'ya dahil edilemeyince Meclis'te herhangi bir ilerleme kaydedilmedi ve geleceğine ilişkin herhangi bir rapor sunulmadı.
DeFord, yasa yapıcılardan büyüyen krize çözüm bulmaları çağrısında bulunarak, "Ayağa kalkmamızı ve mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde daha fazlasını yapmamızı öneriyorum" dedi.

Kaynak: abcnews

Haber Ara