Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD, Karabağ'daki savaştan ders çıkarıyor

Amerikan Miras Vakfı Ulusal Savunma Merkezi Başkanı Emekli General Thomas Shabeer, Karabağ'daki savaşın, çatışmanın gelecekte nasıl görünebileceğini görme imkanı sağladığını yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 11:30:26

ABD, Karabağ'daki savaştan ders çıkarıyor

Emekli bir Amerikalı general, Karabağ'daki savaşın, çatışmanın gelecekte nasıl görünebileceğini görme imkanı sağladığını yazdı.

Amerikan Miras Vakfı Ulusal Savunma Merkezi Başkanı Emekli General Thomas Shabeer, Bakü'nün bu çatışmalardaki zaferinin sebebinin “Azerbaycan tarafının yüksek teknolojili silahların yanı sıra hızlı bir şekilde saldırı kararı almasına imkan veren sistemlerin kullanılması” olduğunu söyledi.

Breaking Defense'de yayımlanan haberde emekli general Shabeer, "Silahlı dronelar özellikle Ermenistan'a ait düzinelerce zırhlı aracın imha edilmesinde etkili oldu; modern savaşın aşırı ölümcül gücünü ve hızını vurguladı" dedi.

ABD'li emekli general Shabeer, "Yakınsama" projesi çerçevesinde ülkesinde gerçekleştirilen son testlerin, tamamen başarılı olarak nitelendirilse de ABD ordusunu yanıltmaması gerektiğine inanıyor.

Breaking Defence, Eylül ayında, ‘Yakınsama Operasyonu' sırasında uyduların ve savaş dronelarının kullanılmasının, topçu sistemlerini çalıştırmak için gereken süreyi önemli ölçüde azalttığını yazdı.

Yine geçen Eylül ayında, ‘Defence One' gazetesi, ABD ordusunun Arizona'daki ‘Yakınsama" tatbikatında' gelecekteki savaş planlarını geniş ölçekte test etmek için savaş uçakları, dev toplar, yer robotları ve uydular kullandığını bildirdi.

Kaynak: lenta.ru

Haber Ara