Dolar

32,2397

Euro

35,1065

Altın

2.501,75

Bist

10.643,58

ABD'de 'zombi uyuşturucu' salgını

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni ve tehlikeli bir tehditle boğuşan insanları rahatsız edici bir eğilim ortaya çıktı: zombi uyuşturucu salgını. 'Tranq', 'tranq dope' ve 'zombi ilacı' olarak da bilinen ksilazin, aşırı uykululuk ve solunum depresyonu en bilinen özellikleri.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-08 08:58:09

Sosyal medyada sık sık gündem olan uyuşturucu tehdidiyle ilgili ürkütücü görüntüler paylaşılıyor.

Kentteki uyuşturucu salgınının 'sıfır noktası' olan Kensington mahallesi genellikle çöplerle ve gün ortasında uyuşturucu enjekte eden bağımlılarla dolu olarak görülüyor.

Kensington ve Allegheny Caddelerinin çöplerle dolu köşesinde, uzuvlarını kontrol edemeden, birbirine bağlı çok sayıda kişilere sık rastlanıyor.

Açık hava uyuşturucu pazarıyla kötü bir üne sahip olan Kensington mahallesi, eroin, kokain, uyuşturucunun etkilerini arttırmak için kullanılan bir hayvan sakinleştiricisi olan Xylazine veya "uyutucu" fentanil uyuşturucunun hızlı yükselişinin ardından bu tür rahatsız edici görüntülere yabancı değil.

ZOMBİ UYUŞTURUCU

Uyuşturucu o kadar güçlü ki Beyaz Saray yakın zamanda onu "tehdit" olarak ilan etti.

Ayrıca ilacın etin çürümesine neden olması ona "zombi uyuşturucu" lakabını kazandırdı.

Caddelerinin yerlere saçılmış iğnelerle dolu olduğu söylenen Philadelphia'daki açık uyuşturucu kullanımı ve evsizlikle mücadele için eylem çağrıları yapılıyor.

Haber Ara