Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD'de Müslümanlara saldırı planlayan dört kişi tutuklandı

ABD'de dört gencin 1980'den beri Kanada sınırına yakın kurulan bir Müslüman topluluğa saldırı planladığı ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-24 14:17:06

ABD'de Müslümanlara saldırı planlayan dört kişi tutuklandı

New York eyaletinde 16 ila 20 yaş aralığında dört genç tutuklandı. Tutuklanan gençler aşırı yanlı web sitelerinde, küçük bir Müslüman topluluğa potansiyel olarak ölümcül bir saldırı planlamakla suçlandı. Kanada sınırındaki Yunanistan kasabasındaki polis sözcüsü Jared Rene, üç patlayıcı cihazı ve çoğunlukla av tüfeği olmak üzere 23 silah ele geçirildiğini açıkladı.

Bu dört kişi, 1980'den beri Binghamton bölgesinde, uzun bir süredir Islamberg olarak bilinen bir topluluğa potansiyel ölümcül bir saldırı planlamakla suçlandı. Jared Rene, İslamberg'i hedef alma sebeplerinin netleşmeye devam ettiğini söyledi.

Hükümet İslam'a karşı nefreti besliyor

Amerika'nın Müslümanları organizasyonu tarafından işletilen çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 200 kişilik bu topluluk, üyelerini daha fazla ele geçiren "panik ve kırgınlığı" uyandıran "olası bir katliam" ifadesini kınadı. Bu saldırı projesine.

Amerika'lı Müslümanlar örgütü tarafından gözetilen ve çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 200 kişiden oluşan olan bu topluluk üyelerine, olası bir katliam yapılma proje fikrini polis kınadı.
Topluluk lideri Hüseyin Adams Çarşamba günü yatığı basın toplantısında, "ABD hükümeti tarafından körüklenen" İslam'a karşı nefreti kınadı. İslamberg'le ilgili sosyal ağlarda dolaşan yanlış bilgilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Adams, “ İslamofobları bu yalanların yayılmasından sorumlu tutmaya başlamalıyız” dedi.

Bir lisenin okul kantininde saldırı hakkındaki konuşmaları işiten bir öğrenci, duyduklarını okulun güvenlik birimlerine aktardıktan sonra, Amerika'lı Müslümanlar örgütü ve Yunanistan polisi harekete geçerek bir facianın önüne geçti.

Kaynak: Le Parisien, AFP

Haber Ara