Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AB, yaşlanma nedeniyle yılda 1 milyon işçi kaybediyor

Avrupa Birliği'nin göçten sorumlu üst düzey yetkilisi Johansson, bugün yaptığı açıklamada, üye devletlerin kıtanın yaşlanan nüfusuyla başa çıkabilmek için bu seçim yılında bile zorluklarla yüzleşeceklerini söyledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-08 21:16:32

AB, yaşlanma nedeniyle yılda 1 milyon işçi kaybediyor

AB içişleri komiseri Ylva Johansson, yasadışı göçten uzaklaşıp daha meşru alternatifler bulmaya acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ekran Alıntısı_644

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı ziyarette konuşan Johansson, “Demografik nedenlerden dolayı AB'de çalışma çağındaki nüfus yılda 1 milyon azalacak. Yılda 1 milyon azalıyor. Bu, yasal göçün yılda aşağı yukarı 1 milyon artması gerektiği anlamına geliyor. Ve bu gerçekten zorlu bir iş." dedi.

AB Komisyonu, Johansson'un görev süresinin bitiminden ve Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce AB çapında göç kurallarında yapılacak revizyonu tamamlamaya çalışıyor. Geçtiğimiz ay bununla ilgili ön anlaşmaya varılmıştı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın tahminlerine göre 65 yaş ve üzeri nüfusun payı 2022'de yüzde 21,1'den bu yüzyıl sonuna kadar yüzde 31,3'e çıkacak.

Göçle ilgili endişeler birçok Avrupa ülkesinde aşırı sağ ve AB karşıtı partilere desteği artırsa da Johansson, "yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa neden olan şeyin" yasadışı göçten kaynaklandığını savundu.

Göçmen meselesini değerlendiren Johansson, "Vatandaşlarımızın bize asıl sorduğu şeyin kaç göçmen geldiği değil, bunu düzenli bir şekilde yaparsak nasıl yöneteceğimiz, kontrolün kimde olduğu veya kimin geleceği olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AP

Haber Ara