Dolar

32,3796

Euro

34,7183

Altın

2.399,74

Bist

10.101,44

3 metre boyunda insan iskeletleri bulundu!

Arkeologlar, ABD'nin Nevada eyaletinde bir mağarada '3 metre uzunluğunda insanlar' keşfetti

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-10 15:48:54

3 metre boyunda insan iskeletleri bulundu!

Bazı mitolojik ve kutsal metinlerde bir zamanlar devlerin Dünya'da dolaştığını anlatır. Bu iddiayı destekleyecek kanıtlar bulundu.

ABD'nin Nevada eyaletinde olağanüstü uzun boylu insan kalıntıları bulundu; bazı iskeletlerin boyu 3 metreye kadar çıkıyor.

Dudak uçuklatan boyutlarının yanı sıra, bazılarının mumyalandığı söylenen cesetlerin kızıl saçlı olduğu da ortaya çıktı.

DSC_0033-1

Yeni keşif, çağlar boyunca aktarılan, uzun zamandır unutulmuş bir insan ırkının bir zamanlar güneybatı Amerika'ya hükmettiği teorisini ateşledi.

Binlerce yıl önce Nevada bölgesine yerleşen Paiute kabilesine göre, Si-Te-Cah adı verilen yerli, kızıl saçlı devler Amerika'ya uzak bir adadan gelmişler.

Efsaneye göre Si-Te-Cah'lar, sazlardan yapılmış sallar üzerinde okyanusu geçmişler ve çok geçmeden sıradan insanlardan daha uzun, daha güçlü ve daha zalim olarak şöhret kazanmışlar.

Daha sonra, 1911'de Nevada'nın Lovelock kenti yakınlarındaki bir mağarada yarasa 'guano'su (gübrede bulunan önemli bir madde) ararken bazı madenciler bir dizi garip nesneyi gün ışığına çıkardı.

1_369

Madenciler Lovelock mağarasında guano ararken binlerce olağanüstü eserler buldular (History Channel)

Bu gelişme üzerine, 1912'de ve ardından 1924'te iki resmi kazının başlatıldı; kazılar sırasında binlerce eser ortaya çıkarıldı.

Arkeoloji dünyasına göre şaşırtıcı buluntular arasında Lovelock Devleri lakaplı, boyları 8 ila 10 metre arasında değişen mumyalar da vardı.

Ayrıca aşınma belirtileri gösteren 15 inç uzunluğunda (38 cm) sandaletler ve dev bir el izi gibi görünen bir kaya parçası da buldular.

İkinci kazıdan kısa bir süre sonra, 1931'de yerel gazete Nevada Review-Miner'da yayınlanan bir makalede, Lovelock yakınlarındaki kuru bir göl yatağında iki dev iskelet bulunduğu iddiası ortaya atıldı.

Bu kalıntıların uzunluğu sırasıyla 2.60 metre ve yaklaşık 3 metre olarak ölçüldü. Kalıntılar eski Mısırlıların kullandığına benzer bir şekilde mumyalanmıştı.

Bütün bunlar kulağa abartılı gelse de, bu tuhaf insan iskeletlerinin efsanesi Amerika'nın her yerinde ortaya çıkıyor.

Örneğin, 16. yüzyılda Pedro Cieza de León adlı bir İspanyol kaşif, devlerin kökenleri hakkında eski bir Peru masalını kaydetmişti.

De León, söz konusu insanların "deniz yoluyla büyük teknelere benzeyen, sazlardan yapılmış sallar halinde geldiklerini" ve "bazı adamlar o kadar uzun boyluydu ki, dizden aşağısı sıradan, orta boylu bir adamın boyu kadardı." diye yazdı.

2_331

Paiute halkının, Si-Te-Cah tarafından yıllarca saldırıya maruz kalıp ilkel şartlara mahkum edildikten sonra direnişe geçtiği söyleniyordu.

Ayrıca Peru ve Bolivya arasındaki And Dağları'nın yüksek yerlerinde normalden uzun kafatasları olan iskeletler bulundu.

Kalıntıların yaklaşık 3.000 yaşında olduğu ve normal insanlardan çok daha büyük olduğu söyleniyor.

İlginç bir şekilde, bazılarının kızıl saçlı olduğu da tespit edildi.

Arkeoloji Dünyası'nın haberine göre bazı bilim insanları bu kızıl rengi, cesetlerin gömüldüğü ortama bağlıyor.

Ancak başka araştırmacılar bunu Si-Te-Cah ve akrabalarının varlığının kanıtı olarak görüyor.

Eğer bu insanlar gerçekten var olduysa, bu kadar güçlü ve dev bir ırkın nasıl ortadan kaybolduğunu merak ediyorsanız bunun cevabını Paiute'lerde bulabilirsiniz.

Mitolojilerine göre Si-Te-Cah, onlara ve diğer tüm komşu kabilelere savaş açarak yıkıma sebep oldu.

Yıllar süren savaşlardan sonra kabileler bu zorlu düşmana karşı birleşti.

3_186

Bazı uzmanlar, Nevada bölgesinde ve Amerika kıtasının başka yerlerinde devlerin iskelet kanıtlarının bulunduğunu söylüyor.

Sonunda kalan son devler de saklandı ve Lovelock mağarasına sığındılar.

Fırsatı değerlendiren kabileler, mağaranın girişinde ateş açarak geriye kalan az sayıdaki Si-Te-Cah'ı boğdu ve diri diri yaktı.

İlginç bir şekilde, History Channel'ın haberine göre, 1911 yılında mağarada ilk keşifler yapıldığında, girişine yakın bir yerde yoğun alev izleri bulundu.

Kaynak: indy100

Haber Ara