Dolar

32,2560

Euro

34,6419

Altın

2.407,58

Bist

10.045,74

21 İsrail askerinin öldürülmeden önce son görüntüleri ortaya çıktı

2 gün önce Gazze'nin güneyinde Kassam Tugayları tarafından imha edilen 24 İsrail askerinin son görüntüleri Kassam Tugayları tarafından yayınlandı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-25 15:57:56

Görüntülerde İsrail askerlerinin Gazze'de bir bina içerisinde çoklu bomba düzeneği hazırladığı görülüyor.

Kassam Tugayları, operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kassam savaşçılarının, Megazi Kampı'nın doğusunda, İsrail güçlerinin bulunduğu bir evi antipersonel füzesi ile hedef aldıkları bilgisi verildi.

Füze saldırısı sonucu evin içinde bulunan cephane de patladı ve ev havaya uçuruldu. Aynı zamanda İsrail güçlerine ait bir tank da 105 milimetrelik Yasin tanksavar roketleriyle imha edildi.

Kassam Tugaylarının açıklamasına göre direnişçiler ayrıca yakın bir bölgede bulunan İsrail askerlerinden oluşan başka bir grubu da hedef aldı ve bir mayın tarlasını patlattı. Saldırıda İsrail askerlerinin tümü öldürüldü veya yaralandı.

İsrail ordusu ise, kara operasyonlarının başlamasından bu yana İsrail güçleri için en ölümcül gün olan Pazartesi günü Gazze'de 24 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu, askerlerin iki binayı birden yıkmak için yerleştirdiği mayınların neden olduğu patlamada ölen 21 yedek askerin de dahil olduğunu söyledi.

İsrail ordusu daha sonra patlamayı roket ateşinin tetiklediğini söyledi.

Bir sözcü, "Saldıran ekip, RPG roketi ateşiyle birliği şaşırttı" dedi.

Tuğamiral Daniel Hagari, "İlk roket, patlayıcıların yerleştirildiği binalardan birine çarptı. Darbe, görünüşe göre binanın ve yanındaki binanın çökmesine neden olan patlamaya yol açtı." diye ekledi.

BBC

Haber Ara