Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

2023'te en zenginler daha da zenginleşti

Bloomberg'in derlediği liste, dünyadaki milyarderlerin çoğunun bu yıl da servetlerinin arttığını gösteriyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-28 13:07:13

2023'te en zenginler daha da zenginleşti

Bloomberg'in dün yayınlanan en iyi 500 milyarder listesi, dünyanın en zengin insanlarının geçen yıl daha da zenginleştiğini gösteriyor.

Listeye giren milyarderlerin yüzde 77'si servetlerinin daha da arttığını görürken, diğerleri belli kayıplar yaşadı.

ELON MUSK ZİRVEDE

Elon Musk, tahmini net serveti 235 milyar dolar ile zirvede yer alıyor. Güney Afrika doğumlu milyarder, Amazon'un sahibi Jeff Bezos'u ilk kez 2021'in ortalarında kürsüden düşürdü ve o zamandan beri birinci sırayı korudu.

Bloomberg'e göre Musk bu yıl servetinin yaklaşık 98 milyar dolar arttığını gördü. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) kargaşa içindeyken, reklamverenlerle çekişme halindeyken ve çeşitli iddialarla hırpalanırken, Musk'un amiral gemisi Tesla istikrarlı bir büyüme göstererek konumunu daha da sağlamlaştırdı.

Bezos şu anda 178 milyar dolarla üçüncü sırada yer alıyor ve serveti bu yıl yaklaşık 179 milyar dolara ulaşan LVMH'nin (Moët Hennessy Louis Vuitton) CEO'su Bernard Arnault'u az farkla geride bırakıyor.

ZUCKERBERG

Musk'un ezeli rakibi ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, net serveti yaklaşık 83 milyar dolar artarak bu yıl servet açısından ikinci en fazla servet büyümenin keyfini çıkardı. İkili uzun zamandır halka açık bir rekabet içindeydi.

Hatta bir dövüş maçı düzenlemeyi planladılar, ancak bu fikir rafa kaldırıldı. 2022'deki çöküşün ardından sosyal medya imparatorluğunun hisselerinin artmasıyla sağlanan büyüme, Zuckerberg'i 128 milyar dolarla altıncı sıraya yerleştirdi.

EN ÇOK KAYBEDEN İSİM

Aslında ilk 15 arasında yalnızca tek bir milyarder servetinin azaldığını gördü. Adani Group'un başkanı Hintli milyarder Gautam Adani, net servetinden 36,3 milyar dolar gibi büyük bir kayıpla 84,3 milyar dolara gerilediğini gördü ve bu gelişme onu ilk 10 listesinden çıkardı.

Bu yılın en büyüğü olan kayıp, Andani imparatorluğu etrafında 2023 başlarında patlak veren büyük bir skandaldan kaynaklandı. Andani, "şirket tarihinin en büyük dolandırıcılığını yapmakla" ve "yüzsüzce hisse senedi manipülasyonuyla" suçlandı . Ancak şirket tüm iddiaları kesin bir dille reddetti.

Haber Ara