Şarkıcı Çelik’in tatilde MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın 2018'de yazdığı "Barbar Modern Medeni... Medeniyet Üzerine Notlar" kitabını okuması sosyal medyada gündem oldu. Popçu Çelik, tatilde Kalın’ın kitabıyla çekildiği fotoğrafın altına da "Tatil başlasın" notunu düştü.
Çelik'in bu paylaşımına sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı. Çelik bir takipçisinin yorumuna cevap verdi.
“İBRAHİM KALIN’IN KİTABI MI ONA GÖRE OKUYACAĞIM”
Çelik sosyal medyada, "Çelik abi kitap bizim bildiğimiz İbrahim Kalın'ın kitabı mı? Ona göre okumayacağım" şeklindeki yoruma “paşa gönül” vurgusu yaparak cevap verdi.
KİTAPLARIN ÜZERİNEZORLA OKUTULACAK YAZMIYOR

Çelik cevabında, “Evet değerli kardeşim İbrahim Kalın'ın kitabı. Kitap para ile alınıyor ben üzerinde 'zorla okutulacak' diye bir yazı görmedim” cevabını verdi.
ÇELİK: PAŞA GÖNÜL KRİTERLERİ
Çelik cevabın devamında ise, “Okursun ve reddedilirsin ya da karşılığında bir eleştiri kitabı yazar ya da makale yazar yayınlarsın ya da daha değişik bir yol var; okumadan reddedersin. Paşa gönül kriterleri” ifadelerine yer verdi.
KALIN’IN "BARBAR MODERN MEDENİ: MEDENİYET ÜZERİNE NOTLAR" KİTABI NE ANLATIYOR

İbrahim Kalın'ın 2017 yılında İnsan Yayınları'ndan çıkan "Barbar Modern Medeni: Medeniyet Üzerine Notlar" kitabı, modern dünyanın medeniyet tanımlarını sorgulayan bir çalışma. Kitap, "barbar", "modern" ve "medeni" kavramları arasındaki ilişkiyi tarihsel bir perspektifle ele alıyor. Kalın kitapta Batı merkezli tarih anlatılarına eleştirel bir bakış sergiliyor.