Beşiktaş, yayıncı kuruluş ile mahkemelik oldu! Beşiktaş, Süper Lig yayıncısı beIN Sports hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Siyah-beyazlı kulüp, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kırmızı kart gördükten sonra canlı yayında açıklamalarının verilmesi sonrası tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini vurguladı.
TARAFSIZLIK İLKESİ ÇİĞNENDİ İDDİASI

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan sert açıklamada, Trabzonspor - Galatasaray maçında ihraç edilen Okan Buruk'un açıklamalarının maç oynanırken canlı yayında savunulurcasına ekrana getirilmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi. Kulüp, yayıncı kuruluşun VAR görüntüleri ve pozisyon tekrarlarında seçici ve manipülatif davrandığını savundu.
SUÇ DUYURUSU GEÇEN HAFTA YAPILDI

Beşiktaş açıklamasında dikkat çeken detay ise zamanlamaydı. Kulüp, beIN Sports hakkında hukuki sürecin yeni değil, geçen hafta başlatıldığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan resmi başvuruyla Türk futbolu adına tarihi bir adım atıldığı ifade edildi.
BEŞİKTAŞ’TAN TÜM KULÜPLERE ÇAĞRI
Beşiktaş yönetimi, adalet ve tarafsız yayıncılık talebinde samimi olan tüm spor kamuoyunu ve kulüpleri bu hukuki mücadelenin arkasında durmaya davet etti. Siyah-beyazlılar, duruşlarının sadece sosyal medya mesajlarından ibaret olmadığını somut adımla gösterdiklerini vurguladı.