$

Dolar

46,2874

Euro

53,6017

£

Sterlin

62,1538

Frank

58,0786

Gram Altın

6.277,0800

Bitcoin

2.967.405

$

Dolar

46,2874

Euro

53,6017

£

Sterlin

62,1538

Frank

58,0786

Gram Altın

6.277,0800

Bitcoin

2.967.405

Gündem

Bakan Gürlek'ten AB’ye tepki

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye’nin yargı süreçlerine ilişkin Avrupa Parlamentosu kaynaklı değerlendirmelere tepki gösterdi.

13.06.2026 - 16:28
Cumali Dalkılıç
Bakan Gürlek'ten AB’ye tepki
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Bakan Gürlek paylaşımında, Türkiye’nin demokratik hukuk devleti ilkesine bağlı, bağımsız ve egemen bir ülke olduğunu, Türk yargısının kararlarını Anayasa ve kanunlar çerçevesinde verdiğini vurguladı.

Gürlek paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Parlamentosu’nun bazı çevrelerince körüklenen bu siyasi içerikli yaklaşım, bu kişilerin temsil ettiği kurumların güvenilirliğini zedelemektedir.

Bizim için asıl olan, Aziz Milletimizin vicdanı ve bağımsız Türk mahkemelerinin kararlarıdır. Avrupa Parlamentosu raporları ise tavsiye niteliğinde siyasi metinlerdir.

Bu metinler üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı kurumlarını hedef almak, milli iradeye ve devletimizin egemenlik haklarına yönelmiş beyhude bir çabadır.

Belediyecilik döneminden seçim kampanya süreçlerine kadar farklı başlıklarda tartışma konusu olmuş bir Avrupa Parlementosu üyesinin, kendi siyasi kariyerine ilişkin kamuoyuna yansıyan şeffaflık, etik ve hesap verebilirlik tartışmalarına bakması da yerinde olacaktır.

Bu mücadele ne içeriden ne de dışarıdan yürütülen siyasi baskı kampanyalarıyla sekteye uğratılamaz.

Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti yargısını baskı veya vesayet altına alabileceği zehabına kapılmasın. Milletimizin huzuru, devletimizin bekası ve hukuk düzenimizin korunması için görevimizi yapmaya devam edeceğiz".

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler: Akın Gürlek

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın