"Askeri casusluk" soruşturması kapsamında el konulan ve kayyum atanan Assan Group açık artırma usulü satıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atandığı şirketi kim kaç lira bedelle satın aldı? Detaylar haberimizde!
ASKERİ CASUSLUK DAVASINDA EL KONULMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "askeri casusluk" soruşturması kapsamında el konulan Assan Group'a açık artırmayla satıldı. Geçtiğimiz yıl el konulan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atandığı şirket, tek katılımcı firmanın katıldığı ihalede 471 milyon dolarlık teklifle ROKETSAN’ın oldu.
416 MİLYON 500 BİN DOLAR MUHAMMEN BEDEL

Satış ihalesi bugün saat 11.00’de gerçekleşti. 416 milyon 500 bin dolar muhammen bedel ve 41 milyon 650 bin dolar teminatla çıkılan ihaleye tek firma olarak ROKETSAN katıldı.
Assan Group ihale sartları ve sonuçları:
Satılan firma: Assan Group
Alan firma: ROKETSAN
Muhammen bedel: 416 milyon 500 bin dolar
Teminat: 41 milyon 650 bin dolar
İhale bedeli: 471 milyon dolar