Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

ANALİZ: Yahudi milyarderlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

ABD medyasından Washington Post gazetesinde Yahudi milyarderlerin gizli yazışmaları yayınlandı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-22 20:16:26

ANALİZ: Yahudi milyarderlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yaşar Süngü, Washington Post gazetesinde yayınlanan ABD'li Yahudi milyarderlerin WhatsApp konuşmalarını köşesine taşıdı...

SİYONİST MİLYARDERLERİN WHATSAPP GÖRÜŞMELERİ

Siyonist milyarderlerin gizli yazışmaları ünlü Washington Post gazetesinde yayınlandı.

İsrail'in Gazze'yi bombalamaya başladığı 7 Ekim sonrasında ABD'deki Siyonist milyarderler WhatsApp grubu kurarak ellerini ceplerine atmışlar ve İsrail'in çocukları öldürmesine nasıl destek vereceklerini konuşmuşlar.

İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım başlatması konusunda Amerikan kamuoyunu etkilemeyi amaçlayan milyarderlerden oluşan grubun varlığı Washington Post'un elde ettiği yazışmalara ve gruba aşina olan kişilere dayandırdığı ve yayınladığı haberle ortaya çıktı.

Sohbet kaydına doğrudan erişimi olan kaynaklar, sohbetin gizli kalması amaçlandığı için içeriğini gazeteye isimlerinin açıklanmaması şartıyla vermişler.

Zaten İsrail yanlısı şirketler desteklerini Gazze'nin bombalanmasından bu yana gizlemiyorlardı.

Açıktan destekliyorlardı.

STARBUCKS'IN ESKİ YÖNETİCİ DE VAR

Milyarderler grubunda kimler var kimler; Starbucks'ın eski CEO'su Howard Schultz, Dell'in kurucusu ve CEO'su Michael Dell, risk fonu yöneticisi Bill Ackman ve Thrive Capital'in kurucusu ve eski Başkan Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'in kardeşi Joshua Kushner, Kind Snack şirketinin kurucusu Daniel Lubetzky, risk fonu yöneticisi Daniel Loeb, milyarder Len Blavatnik ve emlak yatırımcısı Joseph Sitt.

GAZZE EYLEMCİLERİNE BASKI İÇİN PARA TEKLİFİ

Siyonist milyarderler, 26 Nisan'da Belediye Başkanı Eric Adams ile Zoom video konferansı için bir araya gelmişler.

Söz konusu toplantı, sohbet mesajlarının kaydında da belirtildiği üzere, Belediye Başkanı'nın New York polisini Columbia kampüsüne göndermesinden yaklaşık bir hafta sonra gerçekleşmiş.

Mesajlaşmaların özetlerine göre görüşmede milyarderler, Belediye Başkanına Columbia Başkanı ve mütevelli heyeti üzerinde kampüsteki protestoculara müdahale etmek üzere polisi görevlendirmesine izin vermeleri konusunda baskı yapmasını istemişler.

Ve bunun için ne kadar para gerekiyorsa vereceklerini söylemişler.

EMLAK MİLYARDERİNİN HEDEFİ

WhatsApp grubundaki sohbet, milyarder ve emlak kralı Barry Sternlicht'in bir ortağı tarafından başlatılmış.

Gruptaki ilk mesajlardan biri olan 12 Ekim tarihli bir mesajda, Sternlicht adına paylaşım yapan ortak, grubun amacının İsrail'in Batıdaki imajını korumak olduğunu açıklamış.

Bir siyonist için hayranlık duyulacak takdir edilecek bir hareket.

Dünyanın geleceği içinse herkesin endişe etmesi gereken bir durum.

"HER ŞEY İSRAİL İÇİN"

7 Ekim'den kısa bir süre sonra kurulan sohbet grubunun etkisi New York'un çok ötesine geçerek İsrail hükümetinin en üst kademelerine, Amerikan iş dünyasına ve prestijli üniversitelere ulaşmış.

Başlangıçta ‘İsrail'deki Güncel Olaylar' başlığını taşıyan grup, sohbet günlüğünden de anlaşılacağı üzere, zamanla yaklaşık 100 üyeye çıkmış.

Bu üyeler arasında Forbes'un yıllık milyarder listesinde yer alan ondan fazla isim bulunurken, diğer bir kısmı da emlak, finans ve iletişim alanlarında üst düzey pozisyonlara sahip.

Mesajların içeriği, etkili isimlerin servetlerini ve nüfuzlarını Amerikan kamuoyunun İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına ilişkin bakış açısını şekillendirmek amacıyla nasıl kullandıklarına ve New York Belediye Başkanı da dahil olmak üzere akademik, iş dünyası ve siyasi liderlerin kararlarını nasıl etkilediklerine dair fikir sunuyor.

İSRAİL'DEN BRİFİNG ALMIŞLAR

Columbia Üniversitesi'ndeki bahar protestolarından önce, sohbet grubunun bazı üyeleri, İsrail'in eski Başbakanı Naftali Bennett, savaş kabinesinin bir üyesi olan Benny Gantz ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Herzog ile özel brifinglere katılmış.

Grup üyeleri, İsrail işgal güçleri tarafından derlenen görüntüleri sergileyen yaklaşık 40 dakikalık bir belgesel filmin gösterimi için İsrail hükümeti ile iş birliği yapmış. Film New York'ta izleyicilere sunulmuş.

WALL STREET VE HOLLYWOOD İLE BİRLİKTE MEDYA KAMPANYASI

12 Ekim'de milyarderler grubunun amacı Filistin direnişi aleyhine medya kampanyasını finanse ederek kamuoyunda algıyı şekillendirmek olarak açıklanmış.

Kasım ayında Wall Street ve Hollywood milyarderiyle iş birliği yapılarak Filistin direnişine karşı 50 milyon dolarlık bir medya kampanyası başlatılmış.

Yani dünya örgütlü bir kötülükle karşı karşıya.

Haber Ara