Büyükçekmece ilçesi Muratçeşme Mahallesi'nde 10 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, belirlenemeyen bir nedenle dört çocuk arasında kavga çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine E.B. (16) ve M.A.D. (17), yanlarında bulunan bıçaklarla Abdulbaki Demirel (16) ve S.I. (15) isimli çocuklara saldırmıştı.

Aldıkları bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan iki çocuk yere yığılırken, saldırganlar olay yerinden kaçmıştı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Abdulbaki Demirel ve S.I. yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, hastanede yapılan müdahalelere rağmen Abdulbaki Demirel hayatını kaybetmişti.

Aralarında husumet bulunduğu ortaya çıktı
Öte yandan yaşanan olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Yaşanan olayda, hayatını kaybeden Abdulbaki Demirel ile diğer failler arasında geçmişten gelen husumet bulunduğu tespit edildi.

Daha önce birbirlerini tehdit ettikleri anlaşılırken, her iki tarafta ki çocukların çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi. Olayın karşılıklı anlaşmazlık yaşanması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Konuya ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Aileye tehdit mesajları gönderen şahıs yakalandı
Öte yandan yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Hayatını kaybeden 16 yaşındaki gencin ailesine tehdit içerikli mesajlar gönderildiği ortaya çıktı. İhbar üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kimliği tespit edilen Ö.F.A. isimli şahıs, dün Maltepe'de gözaltına alındı. İfade işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. Şahsın savcılık işlemleri sürüyor.

Ölen çocuğun babası konuştu
Saldırganlar E.B. ve M.A.D. olayda kullandıkları bıçakla birlikte kısa sürede yakalanmıştı. Adli makamlara sevk edilen iki çocuk tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Abdulbaki Demirel, Güzelce'deki yeni mezarlıkta toprağa verildi. Acılı baba ve ağabeyi Cevdet Demirel olaya ilişkin konuştu.
"Bunlar çok ağır ceza almalı"
Cevdet Demirel, "Caniler 3-5 yılda dışarı çıkmasınlar. Canlı bomba ya da silahşör gibi gezmesinler. Bunlar çok ağır ceza almalı. Yeni kanunlar gelmeli anne ve babaları da yargılanmalı. Ailesi gelip bizden özür bile dilemediler. Pazar günü çocuklar gelmiş toplanmışlar. Sigara ve para istemişler benim oğlum da sigara içmiyorum param da yok demiş. Önceki çocukla husumetleri varmış. Bir iki bıçak sallamışlar ona. Bizim çocuk da müdahale etmeye çalışmış. Oğlum kaçmaya çalışmış, diğeri de arkadan kovalayıp 17 bıçak darbesi savurmuş. Bu canilik ve insanlık dışı. Umarım başka canlar yanmaz ve yeni kanunlar gelir. Yasemin Hanım da geldi bize destek oldu. Caniler dışarı çıkamasınlar. Başka canlar yanmasın. Okul terörleri bitsin. Çocuklar güvende değil. Çocuklara şiddet filmlerini tiktoku yasaklamıyorlar. Oğluma bunu yapan aileyi Allah'a havale ediyorum. Bu olaya yardım yataklık eden herkes yaşadığımız acıyı yaşasın. Beni tehdit ediyorlar telefonda. Mesaj atıyorlar. Mesajda "şikayetini geri almazsan seni katlederiz" yazdılar.