Dolar

32,5661

Euro

34,6620

Altın

2.414,81

Bist

9.645,02

Zürafalar da yok oluyor

Son erkek beyaz gergedanın da ölmesi ve Amerika’nın filler ve arslanlar üzerinde hayvan avı yasağını kaldırması birçok çevre koruyucusunu harekete geçirdi. Zürafaların da beyaz gergedanlar gibi neslinin sessizce tükenmesinden korkuluyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-23 09:46:13

Zürafalar da yok oluyor

Trophy hunting adıyla anılan ve vahşi hayvanların eğlence ve süs elde etmek amacıyla avlanılması, son on yılda zürafa neslinin azalmasına yol açtı.  Uluslararası Doğanın ve Doğal Kaynakların Korunması Birliği (IUCN) tarafından 1985'te 110.000 civarında yetişkin zürafanın bulunduğu ancak bu rakamın 2015'te 68.000'e düştüğü ve halen gerilemekte olduğu ifade edildi.

IUCN Eş Başkanı Julian Fennessy, zürafaları kastederek insanların bu heybetli hayvanların sessizce yok oluşlarından haberdar olmadıklarını dile getirdi.

ZÜRAFA SÖMÜRÜ TİCARETİNİ KORUYAN BİR YASA ÇIKMADI

Amerika pahalı gezilerle hayvan avlarının bilinen en büyük ithalatçısı ve birçokları hayvan avı ithalatına yasak getirilmesinin zürafalar başta olmak üzere türleri yok olan hayvanları kurtarmaya yarayabileceğini belirtiyor.

Halen Amerika'da ve uluslararası arenada zürafaları sömürü ticaretine karşı koruyan bir yasa olmadığı çevre uzmanları tarafından dile getiriliyor. Doğal yaşam alanlarının yok oluşu ve yerel çatışmalar ise zürafalar gibi birçok yok olan tür için büyük tehdit teşkil ediyor.

 

Haber Ara