Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

Zuckerberg'den 3 milyar dolarlık sağlık bağışı

Dünyanın en zenginleri listesinde üst sıralarda bulunan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg hastalıklarla savaşmak için 3 milyar dolarlık bağışta bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 11:20:42

Zuckerberg'den 3 milyar dolarlık sağlık bağışı

Sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg sağlık alanında yaptığı dudak uçuklatan bağışla yine dikkatleri üzerine çekti. Zuckerberg dünyanın dört bir yanında soğuk algınlığından kansere kadar her türlü hastalıkla mücadele edebilmek için 3 milyar dolarlık bağış yapacağını duyurdu. Zuckerberg bu amacını gerçekleştirmek için alanında uzman bilim adamlarını bir araya getirecek. 

3 MİLYAR DOLARLIK BAĞIŞ

AA'nın haberine göre; Sosyal medya devi Facebook'un İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg, Eşi Priscilla Chan ile Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısında, insanlardaki bütün hastalıkları tedavi edebilmek için sağlık alanındaki araştırmalara 3 milyar dolar bağış yapacaklarını bildirdi.

SOĞUK ALGINLIĞINDAN KANSERE KADAR TÜM HASTALIKLAR İÇİN

Zuckerberg, şu anda çocuk yaştaki kişilerin yaşamlarının sonuna gelmeden kanserden soğuk algınlığına kadar bütün hastalıklara tedavi bulunabilmesi için söz konusu bağışı yapacaklarını ifade etti.

EN İYİ BİLİM ADMLARINI BİR ARAYA GETİRECEK

Hastalıkların tedavisinde yapılacak araştırmalar için dünya çapında en iyi mühendis ve tıp uzmanlarının bir araya getirileceğini anlatan Zuckerberg, tedavilerde bulunacak yeni yöntem ve teknolojilerin geliştirilmesinin yıllar sürebileceğini, bu konuda sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.

TOPLAM HİSSELERİNİN YÜZDE 99'UNU BAĞIŞLAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

Söz konusu bağış, çiftin kurduğu "Chan Zuckerberg Initiative" adlı yardım kuruluşu tarafından yapılacak. Bu kuruluş, başta San Francisco'da Biohub adlı araştırma merkezine 600 milyon dolarlık fon sağlayarak aynı bölgedeki Stanford, Kaliforniya Berkeley ve San Francisco üniversiteleri ile ortak araştırmalar yapacak.

Zuckerberg-Chan çifti, geçen yılın sonunda kızları Max'in doğumunun hemen ardından Facebook'ta sahip oldukları yaklaşık 45 milyar dolar değerindeki toplam hisselerinin yüzde 99'unu gelecek senelerde hayır amaçlı bağışlayacaklarını açıklamıştı.

Haber Ara