Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Zorlu Enerji’nin Filistin’deki santrali devrede

Ağustos 2019’da yapılan anlaşma çerçevesinde Zorlu Enerji, ZJ Strong şirketiyle güneş enerjisi santralini kurdu ve santralden üretilen elektrik 25 yıl boyunca garantili fiyattan JDECO’ya satılacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 13:25:18

Zorlu Enerji’nin Filistin’deki santrali devrede

Zorlu Enerji'nin yüzde 75, JDECO'nun yüzde 25 oranında ortaklığıyla kurulan ZJ Strong girişim şirketi Filistin'in Jericho bölgesinde toplam 1,998 MWp kurulu güce sahip Dead Sea Güneş Enerji Santrali'ni devreye aldı. Ağustos 2019'da yapılan anlaşma çerçevesinde Zorlu Enerji, ZJ Strong şirketiyle güneş enerjisi santralini kurdu ve santralden üretilen elektrik 25 yıl boyunca garantili fiyattan JDECO'ya satılacak.

25 yıl garantili fiyattan

 Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji alanındaki öncülerinden Zorlu Enerji ile Filistin'in elektriğinin yüzde 25'ini dağıtan elektrik dağıtım şirketi JDECO (Jerusalem District Electricity Co. Ltd.), bölgeye elektrik sağlamak amacıyla 2019'un ağustos ayında bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma kapsamında Filistin'in Jericho bölgesinde toplam 1.998 MWp kurulu güce sahip Dead Sea Güneş Enerji Santrali'ni devreye alan Zorlu Enerji, ZJ Strong şirketiyle güneş santralinden üretilen elektriği 25 yıl boyunca garantili fiyattan JDECO'ya satacak.

 Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak; ‘Zorlu Enerji olarak 25 yılı aşkın bilgi birikimi ve deneyimimizi yenilenebilir enerji projeleriyle yurt dışına taşımaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda bölgenin enerji ihtiyacını güneş santralleriyle karşılamak üzere JDECO ortaklığıyla kurduğumuz ZJ Strong (ZJ Strong Energy For Renewable Energy Ltd. Co) şirketimiz toplamda 1,998 MWp kurulu güce sahip Dead Sea Güneş Enerji Santrali'ni Filistin'in Jericho bölgesinde devreye aldı. Yeni yatırımımızın mutluluğunu yaşarken Zorlu Enerji olarak güneş başta olmak üzere farklı yenilenebilir enerji projelerimizle yurt içi ve yurt dışında büyümek ve uluslararası gücümüzü daha da artırmak istiyoruz.' dedi.

 

 

Haber Ara