Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Zonguldak Valiliğinden eylemdeki işçilere 'maaş müjdesi'

Zonguldak Valisi Kaban, 'Öğleden sonra gelişmelere göre bir avans alınmak suretiyle işçilerimizin maaşlarının ödenmesine başlanacak. Bunun müjdesini vermek istedim.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 16:23:18

Zonguldak Valiliğinden eylemdeki işçilere 'maaş müjdesi'

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçilere bugün maaş ödemesi yapılmasının planlandığını bildirdi.

Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin kendileri için önem taşıdığını ve süreci başından beri yakından takip ettiklerini söyledi.

İşçilerin nasıl çırpındığına şahit olduklarını belirten Kaban, "Tıpkı Rus bebekleri gibi bebeğin içinden bebek çıkıyor. Bana ifade edildiği şekilde, operasyon geliştikçe içinden sürpriz yeni şirketler, değişik mülkler çıkıyor. Bundan da anlıyoruz ki olay son derece zahmetli ve uzun sürecek bir hadise ama evine ekmek götürmek dışında bir derdi olmayan bu kardeşlerimizin sorunlarına bu sürecin bir faydası olmaz ancak bizim bu kardeşlerimizi rahatlatmamız gerekiyordu. Neticede orada ele geçen külliyetli bir kömür var. Bu kömürün bir şekilde paraya dönüştürülüp işçi kardeşlerimizin alacaklarının hiç olmazsa önemli bir kısmını bir an evvel kapatılması gerekiyordu." diye konuştu.

"İşçilerin yeri o soğuk ocaklar değil, ailelerin sıcak yanıdır"

Kaban, bunun ilk aşaması olarak Eren Enerji ile temasa geçtiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu an itibarıyla oradaki kömürün Eren Enerji'ye nakledilmesi işlemi başlıyor. Öğleden sonra da gelişmelere göre bir avans alınmak suretiyle işçilerimizin maaşlarının ödenmesine başlanacak. Bunun müjdesini vermek istedim. İşçilerin yeri o soğuk ocaklar değil, ailelerin sıcak yanıdır. Kendilerini ve bu çektikleri sıkıntıyı ortaya çıkan belgelerin incelenmesinden gördükçe ne kadar büyük haksızlığa geçmişte uğratıldığını ve ne kadar büyük ızdırap çektiklerini bildiğimi ifade etmek istiyorum."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara