Dolar

32,3373

Euro

35,1961

Altın

2.245,93

Bist

8.718,11

Zonguldak'taki FETÖ davasından beraat çıktı

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin meslekten ihraç edilen ve hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan tutuksuz sanık eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, beraat etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-22 18:57:58

Zonguldak'taki FETÖ davasından beraat çıktı

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanık Şimşek ile avukatları ve yakınları katıldı.

Şimşek son savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum. Darbe girişiminde sıkı yönetim listesinde ismimin bulunmasından dolayı yargılanıyorum. Benim bu örgütle herhangi bir bağım yok. Aynı şekilde ailemin de yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Şimşek'in hakkında herhangi bir delil bulunmadığını belirterek, beraatine karar verdi.

İddianamede, eski Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

 

Haber Ara