Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Zonguldak Ramazan imsakiyesi 2021 | Zonguldak'ta iftar ve sahur saat kaçta?

Peygamber efendimiz Muhammed'e (s.a.v) Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı ve hayır kapılarının açıldığı Ramazan ayı nihayet geldi çattı. Milyonlarca Müslüman mübarek ramazan ayının bereketini tatmak için oruç tutacak. Zonguldak'ta da binlerce kişi 2021 Ramazan imsakiyesini merak etmeye başladı. Peki Zonguldak Ramazan imsakiyesi iftar ve sahur vakitleri neler? Zonguldak'ta sabah ezanı kaçta okunuyor? Zonguldak iftar saat kaçta açılacak? İşte Zonguldak 2021 yılı iftar ve sahur saati.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-22 19:18:27

Zonguldak Ramazan imsakiyesi 2021 | Zonguldak'ta iftar ve sahur saat kaçta?

Mübarek 3 ayların son ayı olan Ramazan ayı bereketiyle İslam alemini huzura kavuşturan bir aydır. Ramazan ayının gelmesiyle milyonlarca Müslüman'ı tatlı bir telaş sarıyor. Ramazan ayı faziletlerle dolu mübarek bir aydır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu sene de buruk bir şekilde karşıladığımız Ramazan ayı Zonguldak'ta da büyük bir sevinçle karşılandı. Peki Zonguldak'ta iftar vakti ne zaman? Peki Zonguldak Ramazan imsakiyesi iftar ve sahur vakitleri neler? Zonguldak'ta sabah ezanı kaçta okunuyor? Zonguldak iftar saat kaçta açılacak? İşte Zonguldak 2021 yılı iftar ve sahur saati.

2021 ZONGULDAK İMSAKİYE

 

Zonguldak 2021 Ramazan İmsakiyesi belli oldu. Zonguldak'ta yaşayan vatandaşalr 2021 Ramazan imsakiyesini araştırıyor. İşte 2021 Zonguldak Ramazan imsakiyesi;

ZONGUKDAK_RAMAZAN_İMSAKİYESİ_2021 (2)

2021 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milyonlarca Müslüman 2021 yılında Ramazan ayı ne zaman diye soruyordu. Ramazan ayı bu sene 13 Nisan'da başlıyor. Müslümanlar 12 Nisan gecesi ilk sahurlarına kalkacak ve 13 Nisan'da oruçlu oalcak. Mübarek Ramazan ayı 12 Mayıs'ta da bitecek. 

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 13 Mayıs'ta başlayacak. 3 gün olan bayram 16 Mayıs'ta bitecek. Yani 13, 14 ve 15 Mayıs Ramazan Bayramı olarak kutlanacak. 

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR?

İslam'a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

KİMLER ORUÇ TUTAMAZ

Öncelikle hasta olanları oruç tutamaz. Aşağıdaki durumlar için de oruç tutalamaz.

• Hamileler,
• Emziren anneler,
• Kalp ve damar hastaları,
• Diyabet hastaları,
• Kronik hastalığı olan yaşlılar,
• Aşırı zayıf kişiler,
• Vücut direnci düşük olanlar,
• Yeni ameliyat geçirenler,
• Kemoterapi gören kanser hastaları, oruç tutmamalı ya da doktor kontörlünde tutmalıdır.

 

 

Haber Ara