Dolar

32,3383

Euro

35,1301

Altın

2.240,91

Bist

8.723,30

Ziya Nur Aksun kimdir?

Türk tarihçi Ziya Nur Aksun... Ziya Nur Aksun kimdir? İşte Ziya Nur Aksun'un biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-22 15:02:59

Ziya Nur Aksun kimdir?

Ziya Nur Aksun, 29 Mayıs 1930 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ne sınavsız olarak kabul edildi. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçti. Bu dönemde Said-i Nursi ile tanıştı ve Osmanlı tarihine yöneldi. 1956 senesinde de üniversite ders kitapları basan bir matbaa kurarak iş hayatına atıldı.

1976 yılında da felç geçiererek konuşma ve yazma yeteneğini kaybetti. Sol eliyle resim yaparak düşüncelerini anlatmaya çalıştı. Bunun yanında cami, medrese gibi dini yapıları resmeden yağlıboya tabloları yaptı. Ayrıca Aksun'un bakımını 34 sene boyunca gazeteci kardeşi Belma Aysun üstlenmiştir. 2001 senesinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ''Yılın Kültür Adamı'' seçilen Ziya Nur Aksun, 6 Eylül 2010 tarihinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Şakirin Camii'nde kılınan namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eserleri

Osmanlı Tarihi, Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı, İslam Tarihi I - Dini Düşünce ve İslam, İslam Tarihi II - Türkler ve İslam, İslam Tarihi III - Osmanlı Padişahları ve 20. Yüzyılda İslam Dünyası, Darbe Kurbanı Abdülaziz Han, II. Abdülhamid Han, Dündar Taşer'in Büyük Türkiyesi, Dört Muzdarip Padişah, Cihan Padişahı Muhteşem Süleyman, Beylik'ten Cihan İmparatorluğu'na, Zirvedeki Sultanlar, Son Cihan Padişahları, Osmanlı'nın Zirvede Kalma Mücadelesi

Haber Ara