Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

Zirve Yayınevi davasının 110. duruşması bitti

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 110. duruşmasına devam edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 17:23:24

Zirve Yayınevi davasının 110. duruşması bitti

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat ile Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Levent Ercan Gelegen ve adli kontrol kararıyla elektronik kelepçe takılan sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ile Salih Gürler hazır bulundu.

Elektronik kelepçe takılan sanıklardan Hamit Çeker Elbistan, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden video konferans sistemiyle duruşmaya bağlandı.

Haydar Yeşil, daha önce Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi belgelerinin dosyaya nasıl girdiğinin araştırılmasını istediklerini anımsatarak, "Belgelerin nasıl girdiğine dair kayıt yok. Cevap da yok" dedi. Yeşil, Tanık Koruma Daire Başkanlığınca bir kısım belgelerin doğrudan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiğini belirterek, bu konunun araştırılmasını istedi.

Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç tarafından Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen harddisk, sanık İlker Çınar tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığına teslim edilen flash bellek ve aynı sanık tarafından teslim edilen CD'nin bilirkişi tarafından alınan imajları ile olaydan hemen sonra sanık Abuzer Yıldırım'dan ele geçirilen flash belleğin imajının bilirkişi incelemesinin yaptırılması kararlaştırıldı.

Sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına da karar verilen duruşma, 29 Nisan'a ertelendi.

Öte yandan kamuoyunda Poyrazköy olarak bilinen davanın gerekçeli kararının bir örneğinin dava dosyasına alındığı bildirildi.

Dink cinayeti davasındaki 79 belge dosyaya eklendi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinden istenen Dink cinayeti davası iddianamesinin bir örneği ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Dink cinayeti ana davasında yer alan Malatya Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili 79 belge de dosyaya eklendi.

Haber Ara