Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Ziraat Odası'ndan darbe girişimine tepki

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, darbenin karşısında, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 12:09:00

Ziraat Odası'ndan darbe girişimine tepki
Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, darbenin karşısında, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını söyledi.

Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını yapan Genel Sekreter Mehmet Ümit Deli, "Milli iradenin, yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Her türlü darbe girişiminin, Türkiye'nin huzur içinde kalkınmasına ve geleceğe darbe vurması anlamına geliyor. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir. Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk. Demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak milletimizin önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız" dedi.

Her türlü darbe girişiminin, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük düşmanlık olduğunu vurgulayan Deli, "İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında meclisi terk etmemesi, demokrasimizi açısından çok büyük kazanımdır. Demokrasimizin artık büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir. Bundan sonra darbe girişimine karşı milletçe gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan böyle de devam ettirilecek bir sürece sokulmasına her kesim yardımcı olmalıdır. Hain planı yapanlar, bu planı uygulamak üzere harekete geçerek kendi halkına kurşun yağdıran üniformalı teröristler ile bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan, hiçbir günahı olmayan masumlar çok kısa sürede ayrıştırılmalıdır. Korumakla görevli olduğu kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri, hak ettikleri cezaya en kısa sürede çarptırılmalı, milletin vicdanı en kısa sürede rahatlatılmalıdır" diye konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara