Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Zincirlerdeki soru işaretleri kimi ifade ediyor?

Gazze'deki Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yılı etkinlikleri çerçevesinde Gazze'de askeri geçit töreni düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 10:21:50

Zincirlerdeki soru işaretleri kimi ifade ediyor?

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kassam Tugayları'nın yüzlerce mensubu, askeri üniformalar ve silahlarıyla Gazze caddelerinde dolaştı. Etkinlik çerçevesinde Kassam Tugayları'nca ayrıca Gazze'nin orta kesimindeki Filistin meydanında bir hatıra anıtının açılışı da yapıldı.

Anıt, İsrail ordusuna ait bir askeri personel taşıyıcının ortasından yükselen devasa bir elden oluşuyor. Askeri personel taşıyıcının ortasından yükselen el 3 zincir taşıyor. Zincirlerden birinde Kassam Tugayları tarafından esir alınan İsrail askeri Şaul Aaron'un ismi ve sicil numarası, diğer 2'sinde de soru işareti bulunuyor.

Filistinli aktivistler, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarında, soru işareti taşıyan 2 zincirin Kassam Tugayları'nın elinde 2 İsrail askerinin daha esir bulunduğuna işaret ediyor olabileceğini dile getirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı saldırılar esnasında Şucaiyye Mahallesi girişinde bulunan İsrail ordusunun Golani Tugayı'na bağlı tank taburuna düzenlediği operasyonda 13 askeri öldürdüğünü, taburda görevli Aron Şaul'un ise "esir" alındığını duyurmuştu. İsrail ise bu kişinin öldüğünü iddia ediyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.

İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve bir yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Haber Ara