Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

Zika virüsü otomotiv devini vurdu

Zika virüsü, Jaguar ve Land Rover gibi ünlü markaları da bünyesinde barındıran otomotiv devi Tata'yı da zor durumda bıraktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 21:08:20

Zika virüsü otomotiv devini vurdu

Hindistanlı otomobil üreticisi, yeni hatchback modeli "Zica"nın virüsle benzer isim taşıması üzerine bir açıklama yaptı. Cnnmoney'deki habere göre, şirketin iletişim müdürü Minari Shah, "Durumu şu an değerlendiriyoruz yakında bir karar alacağız" diyerek isim değişikliğine gidebileceklerinin sinyalini verdi. Tata yeni modeli Zica'yı bu hafta Yeni Delhi'de düzenlenecek Auto Expo'da tanıtmayı planlıyordu.

TARİHTE ÖRNEĞİ VAR

Geçmişte Chevrolet firması benzer bir sorunla karşı karşıya kalmıştı. Piyasaya sürdüğü Nova modeli, isminin İspanyolca'da "gitmez" anlamını taşıdığından Latin Amerika'da istenilen satış rakamının çok altında kalmıştı.

ZİKA VİRÜSÜ NEDİR?

Zika virüsünü taşıyan sivrisinek olan Aedes'in, Kanada ve Şili hariç Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü belirtiliyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Virüsün hamileler için büyük risk taşıdığını ve yeni doğan bebeklerin beyin gelişimini engellediği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika kıtasında bir yıl içinde 3-4 milyon kişinin Zika virüsünden etkileneceği tahmininde bulunmuştu.

Haber Ara